Umjesto jastuka pacijentu pod glavu stavili odsječenu nogu (VIDEO)
Foto: Screenshot

Umjesto jastuka pacijentu pod glavu stavili odsječenu nogu (VIDEO)

U državnoj bolnici u indijskom gradu Džansi suspendovano je dvoje ljekara nakon što je otkriveno da je 28-godišnjem Ganšjamu, žrtvi saobraćajne nesreće, umjesto jastuka pod glavu stavljena njegova odsječena noga.

Rođaci teško povrijeđenog čistača školskog autobusa, koji je nakon nesreće u subotu ujutru prebačen u bolnicu zajedno sa 25-oro povrojeđene djece, kazali su indijskoj televiziji NDTV da je bolničko osoblje ignorisalo njihove zahtjeve da Ganšjamu daju jastuk. 

"Kada smo stigli u bolnicu, vidjeli smo da njegovu nogu koriste kao uzglavlje", rekao je rođak Džanaki Prasad. 

Direktor bolnice Sadna Kaušnik kazao je agenciji PTI da je pacijentu "odmah" ukazana pažnja, a da je nogu pod glavu Ganšjamu stavio jedan od rođaka. 

Istragu o incidentu naredile su i vlasti države Utar Pradeš, jedne od najsiromašnijih saveznih država u Indiji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.