Grom udario u crkvu, najmanje 16 poginulih
Ilustracija

U Ruandi

Grom udario u crkvu, najmanje 16 poginulih

Najmanje 16 osoba je poginulo, a na desetine je povrijeđeno kada je grom udario u adventističku crkvu u Ruandi, rekli su zvaničnici.

Četrnaest žrtava usmrćeno je na licu mjesta, a dvije su umrle na putu do bolnice, prenio je gradonačelnik Habitegeko Fransoa (Francois).

Najmanje 140 osoba bilo je u crkvi u trenutku kad je grom udario, i većina je završila u bolnici s lakšim povredama ili samo u stanju šoka.

"Troje povrijeđenih su u kritičnom stanju",rečeno je.

Prije nekoliko dana dogodio se sličan incident kada je grom pogodio grupu studenata, a jedan od njih je poginuo, javlja AFP.

Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.