Adžić: SDP da povuče kandidaturu, kako bi opozicija pobijedila DPS
Filip Adžić

Adžić: SDP da povuče kandidaturu, kako bi opozicija pobijedila DPS

Funkcioner Građanskog pokreta URA i predsjednik cetinjskog odbora Filip Adžić, pozvao je Socijaldemokratsku partiju (SDP) da pokaže političku širinu i odgovornost prema građanima Crne Gore i povuče najavljenu predsjedničku kandidaturu, kako bi opozicija zajedničkim snagama pobijedila DPS.

„SDP je jasno i nedvosmisleno kazao da će, u slučaju postizanja opozicionog dogovora dati ključni doprinos da taj dogovor zaživi. Stoga očekujemo minimum odgovornosti prema javno izrečenim stavovima, ali i prema opozicionim biračima koji od nas zahtijevaju jedinstvenog kandidata. Mladen Bojanić jeste nestranačka ličnost i predstavnik građanske Crne Gore, bez obzira na različite profilacije političkih partija koje su podržale njegovu kandidaturu. On nikada nije sarađivao sa DPS-om i dokazani je opozicionar koji će poštovati Ustav Crne Gore. Sada je vrijeme da svi pokažu potrebnu zrelost, kako bi građani Crne Gore konačno dobili predsjednika kakvog zaslužuju. Pobjeda kandidta opozicije najveći je interes Crne Gore i svi iz opozicije moraju biti posvećeni tome. Nesumnjivo je da, ko tako nešto bude opstruirao, direktno radi za DPS“, ukazao je Adžić.

Adžić je naglasio da je opozicija trebala ranije postići dogovor, na čemu je URA najviše insistirala, ali da je na kraju to ipak učinila na vrijeme i prije vladajućeg DPS-a, te da „nema prostora za bilo kakve izgovore i prepoznatljivu mentalnu gimnastiku“.

„Razumijemo potrebu da partija koja se nalazi u jako teškoj situaciji nakon niza lokalnih izbora pokušava iskoristiti predsjedničku kampanju za privremeno podizanje rejtinga. Ali, kao što je to učinio Građanski pokret URA, pozivamo i SDP da pokaže političku širinu i interes građana stavi ispred uskopartijskog i stane iza zajedničkog kandidata opozicije. U suprotnom, sve teze da su ‘spavači u opoziciji’ i da nisu iskreno željeli dogovor, dobijaju na težini. “, ukazao je Adžić.

 

Komentari

Komentara: (1)

Ibrahim repišti

11. 03. 2018 - 17:05

Nikako! Ovdje biramo kvalitetne kandidate i ne lobiramo za (pro) fašisoidne stran(k)e. Dama ima sve kvalitete da bude predsjednica - na ponos časne(ij)e Crne Gore !
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.