Poslanici radili deset puta manje nego prosječni građani
Skupština Crne Gore

Najaktivniji Radulović, Bošnjak, Damjanović

Poslanici radili deset puta manje nego prosječni građani

MANS je danas objavio podatke o aktivnostima poslanika na sjednicama Skupštine Crne Gore od 15. novembra 2017, godine zaključno sa poslednjom sjednicom u ovom mjesecu. U tom periodu održano je devet sjednica Skupštine u ukupnom trajanju od 75 sati ili oko 10 radnih dana, pa su poslanici radili deset puta manje nego prosječni građani, saopšteno je iz MANS-a.

"Indeks aktivnosti poslanika uključuje sve tipove izlaganja poslanika na plenarnim sjednicama i za svakog poslanika ponaosob pokazuje da li je, sa stanovišta aktivnosti na plenumu, opravdao zaradu koju prima od strane poreskih obveznika", pokazali su podaci MANS-a.

Od 81 poslanika, 63 učestvuju u radu sjednica Skupstine a najaktivniji su:

poslanicimans

Međutim, ima i poslanika koji se ni na jednoj od devet sjednica nisu javili za riječ i to: Andrija Nikolić (DPS), Miodrag Vuković (DPS) i Radule Novović (DPS).

Untitled

Podaci o aktivnosti poslanika su dostupni na sajtu MANS-a , a iz ove NVO dodaju i da će nove informacije objavljivati na mjesečnom nivou "kako bi građani imali bolji uvid u rad njihovih predstavnika".

"Vjerujemo da će platforma koju predstavljamo, biti podstrek poslanicima da ulože dodatan napor u obavljanje poslaničke funkcije, a građanima ponuditi objektivne parametre za vrednovanje njihovog rada. Sve ovo za ishod ima podizanje kvaliteta rada najvećeg zakonodavnog doma, što je cilj kojem MANS ostaje trajno posvećen", navodi se u saopštenju.

Monitoring i izrada baze se realizuju u sklopu projekta ‘Unapređenje parlamentarnog nadzora i odgovornosti u Crnoj Gori’ koji podržava Demokratski fond Ujedinjenih nacija (UNDEF).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.