Zaharova optužila Sluckog za seksualno uznemiravanje
Marija Zaharova

Zaharova optužila Sluckog za seksualno uznemiravanje

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da ju je ruski poslanik Leonid Slucki seksualno uznemiravao, a time je postala peta žena koja je za to optužila Sluckog.

"Leonid je počeo da u restoranu izgovara riječi koje su mi bile veoma neprijatne", rekla je u subotu Zaharova ruskom NTV kanalu, u odgovoru na pitanje u vezi s tvrdnjama protiv Sluckog, prenose francuski mediji.

Zaharova je navela da ju je iznenadilo što prisutne osobe, koje nije imenovala, nisu tada ništa rekle na njegove komentare i nisu je podržale.

Incident se, prema njenim riječima, dogodio u Sankt Peterburgu prije pet godina kada, kako je rekla, "nije bila poznata".

Zaharova je, takođe, kritikovala one koji kažu "ona je sve izmislila, to je takav tip djevojke, i ne oblači se adekvatno".

Prethodno su četiri novinarke optužile istog poslanika, inače predsjednika Spoljnopolitičkog odbora ruske Dume, za neprimjereno seksualno ponašanje u proteklih nekoliko nedjelja.

Tri novinarke su javno protiv Sluckog iznijele svoje optužbe za nepristojne seksualne komentare i dodirivanje, progovorivši o temi koja u velikoj mjeri ostaje tabu u Rusiji, navodi televizija "Frans 24".

Slucki (50) je te optužbe nazvao "jeftinim i niskim provokacijama", odbacivši ih kao politički napad koji su, kaže, naručili njegovi neprijatelji.

On je rekao i da je ovaj skandal "podigao njegov ugled, umjesto da ga je srozao".

Ipak, Slucki se, povodom Međunarodnog dana žena u četvrtak, prvi put izvinio.

"Želio bih da se izvinim onima koje sam svjesno ili nesvjesno uznemirio. Vjerujte mi, nisam mislio ništa loše", napisao je on na svom nalogu na Fejsbuku.

Ovaj poslanik Liberalne demokratske partije uživao je do sada veliku podršku kolega, uključujući stranačkog lidera Vladimira Žirinovskog, koji je za žene koje su optužile Sluckog rekao da su "postupile po nalozima sa Zapada".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.