Milačić: Crnogorska mladost se više nikada neće povlačiti pred istrošenim političarima

Konvencija u Kučima

Milačić: Crnogorska mladost se više nikada neće povlačiti pred istrošenim političarima

Lider Prave Crne Gore (PCG) Marko Milačić poručio je danas da neće povući kandidaturu za predsjednika države, i istakao da se crnogorska mladost više nikada neće povlačiti pred, kako je naveo, istrošenim političarima.

„Crnogorska mladost se više nikada neće povlačiti ni pred kim, a naročito ne pred vječitim političarima, iz vlasti, ali i iz opozicije, koji nemaju hrabrosti da iskažu svoje stavove i da izađu na crtu“, poručio je Milačić sa prve konvencije održane u Kučima.

Prema njegovim riječima, dok su se drugi političari prethodnih mjeseci svađali, podvaljivali jedni drugima, igrali gluvih telefona preko medija, PCG je odlučila da hrabro uzme stvar u svoje ruke.

„I sada mi - mladi, željni rada i promjena, i mnogi takvi u cijeloj Crnoj Gori, dakle, mi treba da se povlačimo. Pred kime? Pred istrošenim i vječitim političarima“, naveo je Milačić.

On je kazao da ovih dana pojedini političari pozivaju one koji su istakli predsjedničke kandidature da ih povuku, jer se dio opozicije konačno dogovorio oko zajedničkog kandidata, i to 30 dana pred izbore.

NBD1410

„Moje pitanje njima jeste: odakle vam pravo i kredibilitet da bilo koga, i to putem medija, pozivate na povlačenje kandidature? Čime ste nas to zadužili“, rekao je Milačić.

Kako je naveo, on i njegov tim su, u proteklih godinu dana, danonoćno radili na terenu, učestvovali u protestima, sakupljali potpise za formiranje partije, održali veliki osnivački Kongres, sakupili potpise za kandidaturu, i sve to uradili na vrijeme.

Milačić je kazao da je imao „najdublju ljudsku potrebu“ da, zajedno sa svojim timom, iz Kuča počne proces stvaranja Prava Crne Gore.

„Odakle drugo da počnem predsjedničku kandidaturu, nego iz plemena koje je našem kolektivnom biću podarlilo Marka Miljanova? Odakle drugo da krenem nego od korijena: baš kao što je i Crnoj Gori nasušno potrebno da se napokon vrati sebi i svom biću“, naveo je lider PCG.

On je rekao da će ta stranka ponuditi istinski građanski koncept, koji ne podrazumijeva da se bilo koji narod odriče svog identiteta, jezika, crkve, već da svaki ima jasno izražen identitet, koji će se poštovati.

„Imaćemo hrabrosti da, bez obzira na pritiske saopštimo javnosti stav i o pitanjima ekonomije, i o pitanjima spoljne politike, i o pitanjima identiteta”, istakao je Milačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.