Danilović poručio opoziciji: Podnesimo ostavke ako Bojanić ne pobijedi
Goran Danilović

Sa sastanka u Bijelom Polju

Danilović poručio opoziciji: Podnesimo ostavke ako Bojanić ne pobijedi

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović uputiće sjutra predsjednicima opozicionih stranaka, koji su stali iza kandidature Mladena Bojanića, dokument kojim bi se obavezali da će podnijeti ostavke, ako Bojanić ne bude predsjednik Crne Gore.

Danilović je taj dokument već potpisao, a svoju kandidaturu, će kaže povući samo ako i ostatak opozicije potpiše takvu obavezujuću odluku.

"Tražim da punim stranačkim kapacitetima stanemo iza njega (Mladena Bojanića), bude li neuspjeha da ni slučajno ne tražimo odgovornost od predsjedničkog kandidata, niti možemo niti smijemo niti je pošteno niti prihvatam. Ja sam spreman danas, i to ću uraditi do sjednice GO, da potpišem da ću podnijeti ostavku na mjesto predsjednika UCG, ako Mladen Bojanić kao njihov prijedlog, uz našu podršku izgubi predsjedničku trku, ali tražim da to potpišu lideri DF-a, lider Demokrata, lider URE i lider SNP-a. Da ne bih čekao da oni to potpišu ja ću to potpisati danas ovdje pred vama. Ako oni to ne potpišu samo imam jednu molbu za njih, nemojte više da me zovete, nemojte da tražite da povučem kandidaturu", poručio je Danilović, na sastanku izbornog štaba u Bijelom Polju.  

Danilović je kazao da ostatku opozicije daje rok od pet - šest dana da potpišu taj dokument.  

"Ako ne potpišu ja ne vjerujem da iskreno stoje iza kandidature Mladena Bojanića", poručio je Danilović. On je kazao i da samo Glavni odbor Ujedinjene Crne Gore, može donijeti odluku o povlačenju kandidature i podršci Mladenu Bojaniću.

Danilović je saopštio da je nedopustivo kasno, da se juče predlaže zajednički kandidat. Kaže da to nije želja da se pobijedi, nego želja da se ima kandidat, "koji bi mogao i morao biti kriv ako se ne pobijedi".

"Niko me ne može ubijediti da iko iz opozicije ima pravo da kaže da smo se dogovorili i kako je to najbolji kandidat iza kojeg treba da stanemo", kazao je Danilović i dodao da je ubijeđen da se politika ne vodi tako.

On je naveo da ne može reći nijednu lošu riječ o Bojaniću, da je bio dobar poslanik.

"Da li oni koji su ga predložili zaista vjeruju u njegovu pobjedu", pitao je Danilović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.