Beograd: Službenici Opštine tražili od investitora 10 hiljada eura mita
ilustracija

Uhapšeni prilikom primopredaje novca

Beograd: Službenici Opštine tražili od investitora 10 hiljada eura mita

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije danas su u Beogradu uhapsili tri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično djelo primanje i davanje mita, u nastavku akcije suzbijanja korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Službenici Opštine Novi Beograd N.J. (56) i M.Š (42) su preko S.Z. (52) i još jednog posrednika, zahtijevali od investitora bespravno sagrađenog objekta novčani iznos od 10.000 eura, kako bi u okviru svojih službenih ovlašćenja izvršili službenu radnju koju inače ne bi smjeli da izvrše i tako omogućili nastavak izgradnje tog bespravnog objekta, saopštio je MUP.

Oni su od posrednika primili novac u iznosu od 3.500 eura, što je bio dio dogovorene nadoknade, kako ne bi spriječili nastavak gradnje objekta, prenosi Beta.

Osumnjičenima N.J, M.Š i S.Z. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Protiv još dvije osobe su podnete krivične prijave u redovnom postupku zbog krivičnog dela davanje mita.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.