Poslanicima isplaćeno 116.476 eura za februar

Skupština CG

Poslanicima isplaćeno 116.476 eura za februar

Skupština Crne Gore isplatila je poslanicima crnogorskog parlamenta 116.476 eura za februarske zarade, pokazuju podaci o zaradama objavljeni na sajtu Skupštine.

Na platnom spisku je 79 poslanika, od ukupno 81, a zarade su redovno isplaćivane, kako onima što dolaze na posao, tako i onima koji od konstituisanja novog saziva bojkotuju Skupštinu.

Tarzan Milošević i Željko Aprcović iz DPS-a nisu na spisku jer su se oni ranije odrekli poslaničkih zarada. Osim redovnih poslanika, finansiraju i šest poslanika prethodnog saziva i za njih je za februar izdvojeno 10.390 eura.

Kad su u pitanju poslanici koji bojkotuju rad parlamenta, njihova ukupna februarska zarada iznosi 23.306 eura. Lideru Demokrata Aleksi Bečiću isplaćeno je 1.397 eura, a njegovim partijskim kolegama Borisu Bogdanoviću 1.417, Danilu Šaranoviću 1.384, a po 1.348 Momu Koprivici i Mijomiru Pejoviću, dok su Valentina Milić i Dženan Kolić dobili po 1.361 euro.

Poslanik Građanskog pokreta URA Nedjeljko Rudović primio je 1.522 eura, a predsjednik GP URA Dritan Abazović 1.394 eura.

Lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić zaradio je za februar 1.680 eura.

Najveću mjesečnu platu i u februaru je imao predsjednik parlamenta Ivan Brajović i to 1.900 eura, a najmanju poslanica SDP Draginja Vuksanović - 555 eura.

Predsjednik pralamenta Ivan Brajović ima osam savjetnika na čije je neto plate u januaru izdvojeno 9.782 eura. Najveću platu ima šefica kabineta Tatjana Krivokapić 1.308 eura, zatim Ana Miljanić 1.271 eura, Obrad Nenezić i Jelena Davidović po 1.230 eura, Periša Kastratović i Marija Blagojević primaju po 1.196 eura, a Ana Radonjić 1.168 i Bojana Dabović 1.180 eura. Savjernici bivših predsjednika Skupštine, njih četvoro ukupno je za februar zaradilo 4.004 eura.

 

Pobjeda/Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.