Sa sastanka

Šehović i Uljarević primili pobjednike kviza “Spremni za Evropu”

"Pronosite evropske vrijednosti kroz Crnu Goru"

Pronosite evropske vrijednosti kroz Crnu Goru, poručili su pobjednicima kviza „Spremni za Evropu“ ministar prosvjete Damir Šehović i izvršna direkorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljerević, koji su danas u prostorijama Ministarstva prosvjete primili pobjednike kviza “Spremni za Evropu“ i njihove mentore.

Kviz je realizovao CGO u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i nacionalnim javnim servisom RTCG, a kroz 11 emisija emitovan je tokom jeseni 2017. godine. Cilj kviza je bio pružanje doprinosa prihvaćenosti i legitimnosti procesa evropskih integracija u Crnoj Gori kao i podizanje nivoa znanja, informisanosti i zainteresovanosti srednjoškolaca za Evropsku uniju, način njenog funkcionisanja i javne politike, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ministar je čestitao pobjednicima riječima da su pokazanim rezultatima promovisali sebe, svoje škole i znanje na koje ćemo računati na putu evropskih integracija.

On je izrazio zadovoljstvo zbog uspješne realizacije Kviza, koji je usmjerio pažnju javnosti, a naročito naše omladine, na teme važne za budućnost Crne Gore.

U toku sastanka, Šehović je upoznao učenike sa nastojanjima Ministarstva da nagrađuje i podstiče talentovanu djecu, kao i da će od ove godine za sve izuzetne učenike i nastavnike biti dostupan Fond za kvalitet i talente.

Takođe, on je zahvalio CGO-u na pokretanju ovako važnog projekta i nacionalnom javnom servisu - RTCG za podršku, istakavši da se nada da će se ovaj i slični projekti nastaviti.

Direkorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljerević čestitala je pobjednicima Kviza i zahvalila Ministarstvu prosvjete za podršku i odličnu saradnju u okviru ovog projekta.

Ona je rekla da ovim kvizom nije samo poboljšano znanje učenika o evropskim integracijama, već se kroz njega promovisao duh evropskih vrijednosti, sa ciljem da dio onoga što nam donosi Evropska unija zaživi u crnogorskom društvu.

Ona je rekla da ovaj kviz nije privukao pažnju samo crnogorske javnosti, već i država u reionu koje su kviz prepoznale kao izvor informacija za njihove srednjoškolce.

Učenici i mentori podijelili su svoje utiske iz Kviza zaključujući da je atmosfera na snimanju bila podsticajna i propraćena novim stečenim prijateljstvima. Pobjednički tim, Srednja mješovita škola „Bećo Bašić“ iz Plava, podijelio je iskustva iz studijske posjete Briselu, što je bila njihova nagrada. 
Ministar je ovom prilikom svim učenicima i mentorima uručio prigodne poklone, a drugoplasiranoj ekipi računare.

Sastanku su prisustvovali članovi prvoplasirane ekipe iz Plava: Edis Markišić, Željko Bolević, Enes Markišić i mentorka Asmina Omeragić, zatim drugoplasirana ekipa Gimnazije „Panto Mališić“ iz Berana u sastavu: Bobana Senić, Vladimir Miletić i Mladen Jokić sa mentorom Draganom Bubanjom, kao i trećeplasirana eki

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.