Rusija: Pronađena vreća sa 54 ljudske šake
Foto: The Siberian Times

Rusija: Pronađena vreća sa 54 ljudske šake

Vreća sa 54 ljudske šake pronađena je u blizini rijeke u Rusiji u gradu Habarovsku na dalekom istoku Sibira.

Policija ističe kako to nije djelo kriminalaca, nego da su to šake preuzete sa neidentifikovanih tijela i sačuvane u obližnjoj forenzičkoj laboratoriji. Šake su preuzete u slučaju da se otisci trebaju identifikovati kasnije, istakli su istražitelji.

Vreća je odbačena na malom ostrvu u rijeci nakon što je odložena na neodgovarajući način. Policajci sada istražuju okolnosti pod kojim je vreća odložena na neodgovarajuće mjesto.

Prije nego što je utvrđeno da je riječ o otpadu koji nije odložen na odgovarajući način sumnjalo se da je riječ o serijskom ubici, organizovanoj kriminalnoj organizaciji, a sumnjalo se i da je to djelo Jakuza - organizovane japanske kriminalne organizacije.

Ruska javnost ne vjeruje u ovo objašnjenje policije, a na društvenim mrežama mnogi ističu kako vjeruju da su šake povezane s kriminalnim organizacijama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.