Mladen Bojanić kandidat većeg dijela opozicije
Mladen Bojanić

Podržali ga DF, Demokrate i URA

Mladen Bojanić kandidat većeg dijela opozicije

Demokratski front, Građanski pokret URA i Demokratska Crna Gora predložili su danas bivšeg poslanika Mladena Bojanića kao nestanačkog kandidata na izborima za predsjednika Crne Gore, koji će se održati 15. aprila.

"Mi, kao Predsjedništvo DF-a, želimo da obavimo jedan dodatni razgovor sa Mladenom Bojanićem i koristim ovu priliku da vam kažem da se opozicija u Crnoj Gori ujedinila. Poštovani građani, imaćete jednog kandidata iza kojeg ćemo svi stati i imaćemo budućeg predsjednika Crne Gore", kazao je danas Andrija Mandić, jedan od lidera DF-a, tokom sjednice Skupštine Crne Gore.

Mandić se zahvalio Milki Tadić Mijović i Andriji Jovićeviću što su odustali od predsjedničkih kandidatura, a ostatak opozicije pozvao da podrži Bojanića i da povuku najavljene kandidature.

Podsjećamo, bivši poslanik Mladen Bojanić je u izjavi za Kodex prije nedjelju dana kazao da je razočaran postupanjima opozicije.

“Današnja Crna Gora, nakon svih ovih dešavanja sa opozicionim dogovaranjem oko jedinstvenog predsjedničkog kandidata, zaslužuje Milutina Simovića za predsjednika Crne Gore” kazao je tada za Kodex Mladen Bojanić.

Bojanić je ušao u politiku kao poslanik Pozitivne Crne Gore 2012. godine. Nakon raskola u toj partiji, napustio je Pozitivnu Crnu Goru.

Aktivno je podržavao proteste DF-a prije dvije i po godine, a posljednji politički angažman bio mu je u pokretu "Otpor beznađu", zajedno s Markom Milačićem.

Do sada su u predsjedničku trku ušli nezavisni kandidat Vasilije Miličković, lider Prave Crne Gore Marko Milačić i predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori (SPP) Hazbija Kalač. 

Kandidaturu su najavili, ali je još uvijek nisu predali, potpredsjednica SDP-a Draginja Vuksanović, naučnik Dragan Hajduković, predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i profesor Đorđije Blažić. 

Iz DPS-a su sinoć najavili da će kandidata saopštiti tokom naredne sedmice. 

Predsjednički izbori u Crnoj Gori biće održani 15. aprila, dok je rok za predaju kandidatura 26. mart.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.