Nikšić: Rasvijetljena krađa goriva, cigareta, novca
Ilustracija

Nikšić: Rasvijetljena krađa goriva, cigareta, novca

Nikšićka policija je preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, izvršenih u februaru i prvoj polovini marta 2018. godine, rasvijetlila i nadležnom tužilaštvu procesuirala sedam lica za koja se sumnja da su počinila osam krivičnih djela, i to šest krivičnih djela teška krađa, krivično djelo krađa i krivično djelo prikrivanje.

Službenici CB Nikšić su rasvijetlili četiri krivična djela teška krađa i krivično djelo prikrivanje i tom prilikom nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu procesuiralii B.K. (18) i maloljetne P.K. (17) i M.V. (17), sva lica iz Nikšića.

"B.K. i maloljetni P.K. su, kako se sumnja, 9.februara počinili krivično djelo teška krađa na štetu „Telekom“ Crna Gora. Policijski službenici su obaviješteni od strane ovlašćenih lica da se aktivirao alarm na agregatu repetitora Ilino brdo, vlasništvo ove firme, koji se nalazi u neposrednoj blizini Graničnog prelaza Ilino brdo. Po dobijenom obavještenju na lice mjesta izašli su službenici CB Nikšić gdje su zatekli dva nepoznata lica kako otuđuju dizel gorivo iz navedenog agregata. Tom prilikom na licu mjesta pronađeno je više bidona i kanistera u kojima se nalazilo oko 200 litara dizel goriva. Oni su lišeni slobode i dovedeni u službene prostorije CB Nikšić gdje je utvrđeno da se radi o B.K. i P.K", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su B.K. i maloljetni P.K, 1.02.2018. godine izvršili i provalu na tri agregata vlasništvo firmi „Telenor“, „T-com“  i „RDCCG“, koji se nalaze na baznoj stanici Ilino brdo i tom prilikom otuđili oko 500 litara dizel goriva.

"Na osnovu dalje kriminalističke obrade, sumnja se da su osumnjičeni otuđeno gorivo prodali maloljetnom M.V (17) u Nikšiću, po cijeni od 0,85 centi po litru", saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu i nadležni tužilčac za maloljetnike u Nikšiću koji je naložio da se protiv B.K. i maloljetnog P.K. podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu počinili četiri krivična djela teška krađa, a da se protiv maloljetnog M.V. podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da  je počinio krivično djelo prikrivanje.

Nadalje, službenici CB Nikšić su,  na osnovu obezbijeđenih dokaza i tragova, a u sadejstvu sa Forenzičkim centrom, rasvijetlili krivično djelo teška krađa počinjeno 22. juna 2017. godine na štetu marketa „Idea“ u naselju Dragova Luka, i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv V.L. (18) iz Nikšića, a koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio maloljetan.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način izvršio provalu radnje „Idea“ i otuđio veću količinu različitih cigareta", kazali su iz policije.

Službenici CB Nikšić su rasvijetlili krivično djelo teška krađa počinjeno 30.januara 2018. na štetu K.D. i tom prilikom lišili slobode T.M. (22) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo teška krađa u saizvršilaštvu sa D.K. (33) iz Podgorice.

"Ona je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinila na način što je zajedno sa D.K. izvršila provalu kuće i iz njene unutrašnjosti otuđila novac u iznosu od 3800 eura, dva ručna sata i dva mobilna telefona", navodi se u saopštenju.

Nadalje, policijski službenici CB Nikšić su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv M.R. (26) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu D.R.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 24.02.2018. godine, iz kafe bara „Godimento“ u ulici Narodnih heroja otuđio novčanik sa novcem u iznosu od 480 eura", kazali su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.