U Ulcinju otvorena prva Riblja pijaca
Foto:gov.me

U Ulcinju otvorena prva Riblja pijaca

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, zajedno sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Beogradu Arne Sanes Bjornstadom, kao i predsjednikom Opštine Ulcinj Nazifom Cunguom, svečano je otvorio prvu Riblju pijacu u Ulcinju.

Projekat izgradnje Riblje pijace zajedno su realizovali Ministarstvo poljoprivrede i Opština Ulcinj, sa Vladom Kraljevine Norveške, sa ciljem da se ribarima omogući adekvatno mjesto prve prodaje i stvore uslovi za unapređenje stepena bezbjednosti hrane u dijelu plasmana proizvoda ribarstva i bolju kontrolu prometa svježe ribe.

2887253015884748178733639150947686969507840n

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, Simović istakao je da je Riblja pijaca rezultat partnerstva Vlade, Kraljevine Norveške i lokalne samouprave, a na dobro svih ribara Ulcinja i potrošača.

"Riblja pijaca je izgrađena prema najsavremnijim standardima bezbjednosti ribe i plodova mora, i stvoriće pretpostavke za uspostavljane sistema kontrole, sljedljivosti i bezbjednosti ovih proizvoda. To će, ujedno, biti mjesto u kome će se prijatno osjećati i kupci i ribari", kazao je Simović.

2887055415884746712067116617380151602708480n

"Izgradnja Riblje pijace samo jedan od projekata kojim se kreće u ambiciozni veliki projekat razvoja savremenog crnogorskog ribarstva, gdje ćemo svi zajedno poštovati ono što su standardi odgovornog ribarstva, održivog gazdovanaj osjetljivim ribljim resursima, i da na bazi takvog ribarstva potrošaČima u Crnoj Gori i turistima podarimo ono što je posebno vrijedan proizvod, a to su plodovi našeg mora. Na tome treba dosta toga zajedno da uradimo. Zajedno, ponovo sa vrijednim ribarima", kazao je Simović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.