Tramp će se sastati s Kim Džong Unom do kraja maja
Tramp prihvatio poziv lidera Sjeverne Koreje

Neočekivana najava

Tramp će se sastati s Kim Džong Unom do kraja maja

Američki predsjednik Donald Tramp pozitivno je odgovorio na predlog lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una da se sastane s njim, a susret bi trebalo da bude održan do kraja maja, izjavio je rano jutros u Vašingtonu visoki zvaničnik Južne Koreje Čung Eui Jong.

Ta neočekivana najava saopštena je u Bijeloj kući i rezultat je kontakta Sjeverne i Južne Koreje.

Kim se takođe založio za denuklearizaciju i obećao je da će se uzdržati od novih nuklearnih proba, rekao je Čung, južnokorejski savjetnik za nacionalnu bezbjednost, posle sastanka s Trampom i nekoliko američkih zvaničnika, prenosi Beta.

"Predsjedniku Trampu sam rekao da će se Sjeverna Koreja uzdržati od nuklearnog testiranja raketa. Kim je rekao da shvata da zajedničke, rutinske vojne vježbe SAD i Južne Koreje treba da budu nastavljene i izrazio želju da se sastane s Trampom što je prije moguće", dodao je Čung.

Prema njegovim riječima, američki predsjednik je rekao da će se sastati s Kimom do kraja maja kako bi se postigla trajna denuklearizacija Sjeverne Koreje.

Bijela kuća je potom potvrdila da je Tramp prihvatio poziv lidera Sjeverne Koreje na sastanak.

Još se ne znaju mesto i tačan datum sastanka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.