Mandić: Znam kako da ogovorim na namjeru Katnića da me smjesti u pritvor
Andrija Mandić

Mandić: Znam kako da ogovorim na namjeru Katnića da me smjesti u pritvor

Lider Nove srpske demokratije i član Predsjedništva DF-a Andrija Mandić kazao je da će znati kako da odgovori na namjeru Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da ga smjesti u pritvor.

„Pojedini novinari bliski GST obavijestili su javnost da je Milivoje Katnić i danas ‘osmislio“’još jednu novu akciju u borbi protiv DF-a. Juče je tema bila oduzimanje pasoša, a danas je guranje u zatvor“, kazao je Mandić za “Slobodu”.

On navodi da još od skidanja imuniteta kolegi Kneževiću i njemu „Katnić čini sve što je u njegovoj moći da ih spakuje u zatvor, gdje je ranije već tom kaznom mučio nekolicinu njihovih nevinih saboraca”.

„U mom slučaju ima i jednu dodatnu namjeru sa kojom nas je nedavno na suđenju u slučaju lažnog državnog udara upoznao Milutin Đukanović, pred kojim se Katnić razmetao prijetnjama − ubistvom mog sina jedinca i stavljanjem crnog barjaka na našu kuću. Dakle, vjerovatno bi želio da mene smjesti u zatvor kako bi, računam, pokušao da takav zločin počini dok se ja nalazim iza rešetaka, vjerujući da će to lakše moći da uradi. Nek svak radi što je naumio u skladu sa vlastitom pameću i karakterom, a ja dobro znam kako ću odgovoriti. Poruka za Katnića je – nemoj pile pod kamion“, kazao je Mandić, prenosi portal IN4S.

Njegov advokat Miroje Jovanović navodi da se prelaskom granice njegovog branjenika zapravo pokušava prikriti druga situacija.

„Radi se o pokušaju da se pokrije ilegalno puštanje osuđenog ubice Saše Sinđelića, da se vrati u Srbiju. Ovim činom tu bruku i sramotu pokušavaju pokriti oni koji su morali da ga privedu, saslušaju i pritvore. Sada očigledno pokušavaju da svaki dan zabave narod nekakvim pričama o bjekstvu čovjeka koji je usred Podgorice“, kazao je Jovanović za televiziju „Vijesti”.

Iz SDT-a navode da je Mandić prekršio mjeru – zabranu napuštanja države.

Naredni korak u postupku je saslušanje Mandića u Višem sudu, nakon čega će sud i donijeti odluku o eventualnom pritvoru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.