Joković: Nije kasno za dogovor opozicije
Vladimir Joković

Zajednički predsjednički kandidat

Joković: Nije kasno za dogovor opozicije

Socijalistička narodna partija i dalje se nada da će opozicija imati zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima. Mislim da nijesmo zakasnili u tome – kazao je za Pobjedu Vladimir Joković, predsjednik SNP-a.

Demokratski front saopštio je u utorak, nakon sjednice Predsjedništva, da su se dogovorili da Andrija Jovićević odustane od kandidature, te da je to urađeno „zbog istorijske važnosti objedinjavanja opozicije oko jedne nestranačke ličnosti“.

Mediji špekulišu da su sada u igri za predsjedničkog kandidata opozicije nekadašnji direktor Neks Montenegro berze i bivši poslanik Mladen Bojanić kao i bivši predsjednik CANU Momir Đurović.

Joković kaže da je zajednički predsjednički kandidat očekivanje najvećeg dijela opozicionih birača u Crnoj Gori.

- Na nama je da se dogovorimo – kazao je on.

Na pitanje hoće li biti novog opozicionog sastanka, Joković je odgovorio da je „u komunikaciji sa ostalim opozicionim kolegama“, ali nije precizirao da li će i kada biti zvanični susret.

- Mislim da treba da razgovaramo i idemo u tom pravcu da se nađe zajedničko rješenje za predsjedničke izbore – rekao je on Pobjedi.

Joković je, na pitanje je li SNPu prihvatljiv kao zajednički kandidat Momir Đurović ili Mladen Bojanić, odgovorio da o tome ne odlučuje on.

- Odluku kog kandidata podržati ili ne donosi Glavni odbor, po Statutu partije – rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.