Želite dugu i njegovanu kosu: Evo koliko često onda treba da se šišate
Foto: Ilustracija

Ne odlažite odlazak frizeru

Želite dugu i njegovanu kosu: Evo koliko često onda treba da se šišate

Puštate kosu pa već mjesecima odlažete odlazak frizeru? Nažalost, moramo da vas obavijestimo da joj tako nanosite više štete nego koristi. Kosa najbrže raste kad je zdrava, a to podrazumijeva i redovni odlazak frizeru na šišanje ispucalih krajeva.

Koliko će to biti često, zavisi od vaše vrste kose, ali i od načina na koji je tretirate. Ako njegujete prirodnu kosu, onda ćete sigurno rjeđe morati da posjećujete frizera od žena koje svoju kosu farbaju, a ubrzanom oštećenju doprinosi i redovno tretiranje kose toplotnim uređajima i proizvodima za stilizovanje.

Odlazak frizeru možete, pak, malo odložiti redovnom njegom kose uljima, hidratantnim maskama i drugim hranjivim preparatima, prenosi Alo.

Ako ste posvećeni njezi svoje kose, biće dovoljno da je skratite za oko pola centimetra svaka dva mjeseca. Sa svježe ošišanim vrhovima kosa će izgledati bujnije i brže će da raste. Ali ako ne vodite baš mnogo računa o svojoj kosi, onda ćete kod frizera morati još češće. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.