Akcija Boka: Evo šta je sve oduzeto tokom pretresa na primorju
Ilustracija

Akcija Boka: Evo šta je sve oduzeto tokom pretresa na primorju

Službenici Sektora kriminalističke policije i službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i odjeljenja bezbjednosti Tivat i Kotor su, sproveli 26 akciju u okviru rada Operativnog štaba „Boka“, a u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa.

U okviru ovih aktivnosti vrše se pretresi na lokacijama koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.  Danas su izvršeni pretresi na osam lokacija, saopšteno je iz policije.

Pretresom lokacija koje koristi bezbjednosno interesantno lice D.M. (46), državljanin Republike Srbije, stalno nastanjeno u Tivtu, pronađeno je i oduzeto: pištolj u ilegalnom posjedu, četiri pištoljska metka, ručna bomba i mačeta. Pretresom prostorija koje koristi M.R. (48), koji nije bezbjednosno interesantno lice ali je na osnovu operativnih saznanja postojao razlog za pretres prostorija koje koristi, pronađeno je i oduzeto: pištolj sa isteklim oružnim listom izdatim na ime drugog lica, dva okvira sa ukupno 14 metaka istog kalibra kao i pronađeni pištolj, još 13 metaka takođe istog kalibra i pet metaka za drugi pištolj odnosno za pištolj drugog kalibra. Pretresom prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice D.P. (59) pronađeno je i oduzeto: pištolj sa isteklim oružnim listom na njegovo ime, šest mobilnih telefona, tablet, više SIM kartica i USB memorija i elektrošoker, a od njega su takođe privremeno oduzeta i tri putnička motorna vozila radi provjera.

Osim navedenog od još jednog lica, D.R, je takođe privremeno oduzeto vozilo radi provjere. Pored toga od još nekoliko lica su oduzeta sredstva komunikacije.

U službene prostorije radi kriminalističke obrade privedeno je više lica.

"Na osnovu konsultacija obavljenih sa nadležnih tužilaštvom policijski službenici su lišili slobode D.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon saslušanja kod nadležnog tužioca, taj tužilac je za ovo lice donio rješenje o zadržavnju u službenim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu", saopšteno je iz policije.

Protiv M.R. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Takođe, protiv M.R. biće podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja u vezi sa Zakonom o oružju.

Policijski službenici će protiv D.P. podnijeti prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja u vezi sa Zakonom o oružju.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su do sada, u 26 akcija koja su sprovedene od početka oktobra prošle godine, uključujući i navedenu akciju, izvršili pretrese na 350 lokacije na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

"Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju", navodi se u saopštenju policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.