Marković primio u oproštajnu posjetu ambasadora Del Monaka: Ostvaren značajan napredak u odnosima CG i Italije
Del Monako

Marković primio u oproštajnu posjetu ambasadora Del Monaka: Ostvaren značajan napredak u odnosima CG i Italije

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori Vinćenca del Monaka.

Na sastanku je konstatovano da Crna Gora i Italija njeguju prijateljske odnose sa snažnim i intenzivnim kontaktima na najvišem nivou kao i međusobnom podrškom dviju država na međunarodnom planu, saopšteno je iz Vlade.

Zahvalivši se ambasadoru Del Monaku na petogodišnjem angažmanu u našoj zemlji Premijer je ocijenio da je u tom periodu ostvaren značajan napredak u odnosima dviju država zahvaljujući umnogome i doprinosu ambasadora Del Monaka - kaže se u saopštenju.

Ambasador Italije je podsjetio da je u vrijeme njegovog diplomatskog mandata Crna Gora dostigla jedan od svojih strateških ciljeva – članstvo u NATO-u – i dodao da njegova zemlja snažno podržava naše evropske integracije, ističući napredak koji je ostvaren ka članstvu u Evropskoj uniji.

Ambasador Del Monako zahvalio se predsjedniku Vlade na dobroj saradnji.

Predsjednik Marković je poželio ambasadoru Del Monaku uspjeh na dužnosti u Jermeniji.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.