Pobjeda: Jovićević odustao zbog NATOa ili zbog mogućnosti obnavljanja nekih postupaka u Tužilaštvu
Andrija Jovićević

DF odustao zbog jedinstva opozicije

Pobjeda: Jovićević odustao zbog NATOa ili zbog mogućnosti obnavljanja nekih postupaka u Tužilaštvu

Iako je sve bilo spremno za predstavljanje Andrije Jovićevića kao predsjedničkog kandidata, iz Demokratskog fronta juče je nakon sjednice Predsjedništva te političke grupacije, na opšte iznenađenje, saopšteno da su se „zajednički dogovorili da Jovićević odustane od kandidature“. Iz Fronta su naveli da je to urađeno „zbog istorijske važnosti objedinjavanja opozicije oko jedne nestranačke ličnosti“.

- Na ovaj način smo još jednom demonstrirali odgovornost koju danas, takođe, treba da pokažu svi relevantni opozicioni subjekti, da lične i partijske interese podrede većini građana Crne Gore koji traže smjenu vlasti, a nastupajući predsjednički izbori predstavljaju pravu priliku za to – saopštio je DF.

Izvor Pobjede blizak Demokratskom frontu kazao je da je odustajanje Jovićevića u danu kad je bilo predviđeno njegovo predstavljanje, svojevrsno iznenađenje i za dio rukovodstva Fronta, s obzirom da je dio najviših funkcionera imao informaciju da je u ponedjeljak veče Jovićević, maltene, bio prihvatio kandidaturu.

- Ipak, na sjednici Predsjedništva procjena većine članova tog tijela bila je da Jovićević ne može da dobije podršku većine opozicije, imajući u vidu da su SNP i Ujedinjena Crna Gora odustali od podrške - saopštio je izvor Pobjede.

Drugi izvor Pobjede blizak „građanskoj opoziciji“ saopštio je, međutim, da je, prema njihovim informacijama, Jovićević protekle dvije ili tri sedmice boravio u Americi da bi obezbijedio podršku sa Zapada za svoju predsjedničku kandidaturu.

- Tačka razlaza bila je Jovićevićeva ideja da se NATO ne predstavlja kao bauk, što nije bilo prihvatljivo većinski u Novoj i DNP-u - tvrdi izvor Pobjede. Ta informacija nije ni potvrđena, ni demantovana od izvora iz DF-a.

Treći sagovornik Pobjede, opet smatra da razloge odustajanja treba tražiti i zbog mogućnosti obnavljanja nekih postupaka koji se u Tužilaštvu svojevremeno vodili protiv Jovićevića, a vezani su za porodične odnose.

Izvor Pobjede blizak DF-u kazao je da, u ovom momentu, može razgovarati o kandidaturi nekog od preostalih nestranačkih kandidata koji su pominjani u javnosti, ali još ne i o kandidaturi Alekse Bečića.

 - Od nestračkih kandidata u igri bi ponovo mogao biti Momir Đurović, predsjednik CANU, koji bi ušao u priču samo ako bude podržan od svih - rekao je izvor Pobjede.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.