Fudbaleri Reala i Liverpula plasirali su se u četvrtfinale
Foto: Beta

Fudbaleri Reala i Liverpula plasirali su se u četvrtfinale

Fudbaleri Real Madrida i Liverpula igraće četvrtfinale Lige šampiona. Pari Sen Žermen je izgubio 1:2 od Real Madrida u Parizu, dok je Porto remizirao 0:0 u Liverpulu u revanš mečevima osmine finala Lige šampiona.

Real je poveo u 51. minutu golom Kristijana Ronalda, izjednačio je Edinson Kavani u 71, a konačan rezultat postavio je Kazemiro u 80. minutu.

U prvom meču, odigranom u Madridu, "kraljevski klub" je slavio sa 3:1.

Obje ekipe su u prvom poluvremenu večerašnjeg meča imale prilike da zatresu mrežu protivnika, ali golova nije bilo.

Serhio Ramos je imao veliku priliku u 18. minutu, ali je Areola sjajno intervenisao. Potom je u 38. minutu pokušao i Karim Benzema, ali je ponovo na mjestu bio golman PSŽ-a.

Na drugoj strani, najbolju priliku za francuski klub propustio je Kilijan Mbape u 43. minutu.

Ekipa Zinedina Zidana je stigla do prednosti u 51. minutu pogotkom Ronalda. Marko Asensio je "ukrao" loptu Alvešu, proigrao je Lukasa, a on je na drugoj stativi pronašao Portugalca koji je glavom poslao loptu u mrežu PSŽ-a.

Bio je to 12. gol Ronalda u Ligi šampiona ove sezone. Zanimljivo je da je Portugalac bio strijelac na svih osam do sada odigranih utakmica u najjačem evropskom takmičenju. On je, takođe, postao tek drugi fudbaler u istoriji koji je bio strijelac na devet uzastopnih utakmica Lige šampiona, nakon Ruda van Nistelroja u dresu Mančester junajteda 2003.

Marko Verati je u 66. minutu zaradio drugi žuti karton i ostavio PSŽ s desetoricom na terenu i utakmica je već tada praktično bila riješena.

PSŽ je, ipak, uspio da stigne do izjednačenja pet minuta kasnije, pošto se Kavani najbolje snašao nakon gužve pred golom i lagano pogodio za 1:1.

Asensio je potom pogodio stativu, a tačku na utakmicu stavio je Kazemiro golom u 80. minutu.

Real će tako osmu sezonu zaredom igrati u četvrtfinalu Lige šampiona, a protivnika u toj rundi takmičenja će saznati 16. marta za kada je zakazan žrijeb u Nionu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.