DPS: Poslanik DF-a priznao da su namjerno izazvali incident u Skupštini
DPS

DPS: Poslanik DF-a priznao da su namjerno izazvali incident u Skupštini

Demokratska partija socijalista saopštila je da je jedan od lidera Demokratskog Fronta Milutin Đukanović priznao novinarima, nakon jučerašnjeg suđenja za nasilničko ponašanje u Skupštini Crne Gore, da je napad na poslanike DPS-a bio planiran i organizovan, što je pred sudijom kazao i poslanik DPS-a Miodrag Vuković.

"Naime, dok su u sudnici tvrdili da su `emotivno` reagovali na oduzimanje poslaničkog imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, Đukanović je novinarima priznao da je napad na poslanike DPS-a bio planiran i organizovan, baš kao što je pred sudijom kazao poslanik DPS Miodrag Vuković. Milutin Đukanović je novinarima ispred suda kazao: `Mi ne bježimo od toga, uradili smo to potpuno svjesno i sračunato...`, čime je jasno pokazao da poslanici DF-a nekoga lažu – ili sud ili građane Crne Gore", naglasili su iz DPS-a.

Kako su istakli, lideri DF-a se služe svim sredstvima ne da odbrane sebe, već da pokušaju da uruše institucije države Crne Gore.

"Bilo da je riječ o lažima, uvredama, protivzakonitim radnjama ili protivljenju odlukama nadležnih organa, lideri DF-a pokazuju da još nijesu odustali od krajnjeg cilja koji su imali i 16. oktobra 2016, samo što danas pokušavaju da ga postignu drugim sredstvima. Zato očekujemo od svih državnih institucija, nezavisno od toga kojoj grani vlasti pripadaju, da profesionalno i nezavisno obavljaju svoje poslove do kraja, ne podliježući bilo kakvoj vrsti pritisaka, posebno ne političkim pritiscima bilo koje partije", poručili su iz Demokratske partije socijalista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.