Demokrate: Loša saobraćajna infrastruktura u Plavu
Foto: Demokrate

Turizam je velika razvojna šansa

Demokrate: Loša saobraćajna infrastruktura u Plavu

Plavski odbor Demokrata saopštio je da je turizam velika razvojna šansa Plava.

"Velika razvojna šansa Plava jeste turizam. Međutim, ozbiljna turistička ponuda podrazumijeva mnogo više od pukog postojanja prirodnih ljepota jednog kraja. Prvi i najvažniji preduslov za razvoj, kako turizma, tako i bilo koje druge privredne djelatnosti, jeste dobra saobraćajna infrastruktura. Bez dobrih puteva ne možemo očekivati da će nas posjećivati strani turisti. Još manje možemo očekivati ozbiljne investitore", saopštili su iz plavskog odbora Demokrata. 

Sa žaljenjem su konstatovali da opština Plav ima nerezvijenu i lošu putnu i komunalnu infrastrukturu.

IMGd119fa8e70edb0f6b6e82f4565d7fab0V

"Najbolja potvrda ovakvog stanje je trenutna situacija u gradu. Teško je zamisliti da nekome može pasti na pamet da pješačke trotoare označeni za parkiranje. Međutim, označen parking na trotoaru je realna i svakodnevna slika  grada. Očigledno je trebalo odgovornim licima, za ovako "uspješan" projekat, ukazati na prvobitnu namjenu trotoara. Još važnije, ovakvim postupkom ugrožena je bezbjednost pješaka. U nemogućnosti da koriste za to namenjene površine, građani se izlažu opasnosti, pošto moraju da se kreću kolovozom koji je namijenjen za motorna vozila. Osim toga, nepostojanje parking prostora u jezgru grada uzrokuje velike gužve i ometa normalno funkcionisanje građana, naročito u ljetnjem periodu", navode u saopštenju .

U saopštenju je rečeno da će Demokrate uraditi sve "da ovakvu nemarnost i bezobzirnost otklone."

"Naš plan uređenja parkinga podrazumijeva izgradnju novih parking mjesta uz obilježavanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, uz efikasno upravljanje parking prostorom, kao i oslobađanje trotoara i njihovo stavljanje u osnovnu namjenu. Potrebno je zavesti komunalni red, a da je to moguće, najbolje govore rezultati rada u opštinama Kotor, Budva i Herceg Novi, u kojima su Demokrate nosioci vlasti. Asfaltirali smo desetine hiljada metara kvadratnih puteva i drugih javnih površina. Sanirali puteve koji su bili u lošem stanju. Obnovili saobraćajnu signalizaciju gdje je to bilo potrebno. Dakle, sve je izvodljivo, samo je potrebno da svako radi svoj posao kako najbolje zna i isključivo u interesu grada i građana. Nema razloga da ne bude tako i sa Plavom. U Programu koji smo koncipirali po sistemu problem - rješenje, ponudićemo građanima novu sliku opštine,  za novu budućnost Plava, koja će biti po volji i mjeri građana", zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.