Rezultati obdukcije pokazali zbog čega je Davide Astori preminuo
Davide Astori

Rezultati obdukcije pokazali zbog čega je Davide Astori preminuo

Smrt Davidea Astorija je i dalje centralna tema na Apeninskom poluostrvu. Kapiten Fiorentine preminuo je prije nekoliko dana u Udinama uoči meča protiv Udinezea, a obdukcija je pokazala i razlog njegove smrti.

Nesrećni fudbaler je preminuo u snu, a nadležni kažu da je smrt nastupila zbog prirodnih uzroka, to jest zbog srčanog zastoja, tako da su isključene sve druge mogućnosti, prenose italijanski mediji.

"Mi imamo ideju da je on preminuo zbog srčanog zastoja i to zbog prirodnih uzroka. Čudno je da se to desi profesionalnom sportisti koji je na stalnom posmatranju i da pri tom nije bilo nikakvih naznaka da bi to moglo da se desi", kaže tužilac iz Udina Antonio De Nikolo.

Astori je sedmog januara napunio 31 godinu, a za italijansku reprezentaciju je upisao 14 nastupa, uz jedan pogodak.

Podsjećanja radi tokom dana Fiorentina i Kaljari su povukli dres sa brojem 13, a klub iz Firence je produžio ugovor sa bivšim kapitenom i sav novac će uplatiti na račun Astorijeve supruge.

Njegovo tijelo je u međuvremenu transportovano u Firencu gdje će u četvrtak biti sahranjen.

Večernje novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.