Medojević: Ima vremena da SDP povuče kandidaturu Vuksanovićeve
Medojević: Opoziciono jedinstvo još moguće

Opoziciono jedinstvo još moguće

Medojević: Ima vremena da SDP povuče kandidaturu Vuksanovićeve

Volja glasača da opozicija stane iza zajedničkog kandidata navela je lidere Demokratskog Fronta da zamole Andriju Jovićevića da odustane od kandidature , kaže za Kodex jedan od lidera Demokratskog Fronta Nebojša Medojević.

Medojević kaže da se ponovo otvara prostor da opozicija dođe do dogovora da podrži jednu, nestranačku, ličnost na predsjedničkim izborima, iako je Socijal Demokratska Partija već istakla kandidaturu svoje Draginje Vuksanović.

„Vjerujem da još ima vremena da SDP povuče kandidaturu Vuksanovićeve ako se uzme u obzir njihova politička snaga. SDP je najmanja opoziciona stranka u Crnoj Gori tako da imaju vremena i da povuku kandidata. Pored njih tu su i Demokrate i SNP i URA.“ nabraja sve koji bi mogli da budu zainteresovani za dogovor Nebojša Medojević.

draginja

Vuksanović kandidat SDP-a za predsjednicu

On konstatuje da Demokratska Partija Socijalista nikad nije bila slabija i da je na opoziciji da joj zada završni udarac.

Za to je smatra Medojević, potreban dogovor Demokratskog Fronta, Demokrata i SNPa. Njihov dogovor omogućio bi pobjedu opozicionog kandidata na predsjedničkim izborima, uvjeren je Medojević.

„Vrijeme je da se okupimo oko nestranačke ličnosti, nekog novog imena koje bi moglo da pobijedi kandidata Demokratske Partije Socijalista.“ kaže za Kodex Lider Pokreta za Promjene i jedan od lidera Demokratskog Fronta Nebojša Medojević.     

Medojević se nadovezao i na tajming koji je SDP iskoristio da objavi ime svog kandidata, komentarišući to kao namjernim potezom lidera te stranke Ranka Krivokapića.

„Moglo bi se reći da je Dritan Abazović, kad je govorio o postojanju spavača u opozicionim redovima, moguće mislio baš na Ranka Krivokapića. Svo vrijeme razgovora opozicije Krivokapić  nije bio naklonjen da do dogovora i dođe.“ kaže za Kodex jedan od lidera Demokratskog Fronta.

Opozicija, u medijima podjeljena na Demokratski Front i građansku opoziciju, u dosadašnjim pregovorima se i ponašala tako. Dok je Front do danas čvrsto stajao iza Jovićevićeve kandidature građanska opozicija je nudila novinarku Milku Tadić Mijović.

To što od danas ni jedno ni drugo (Tadić Mijović se već oglasila po pitanju kandidature), ne figururaju kao imena mogućeg zajedničkog kandidata opozicije postavlja se pitanje ko bi mogao da figurira kao novo i nestranačko ime, koje bi moglo okupiti crnogorsku opoziciju.

Mada, pred sam krah pregovora DFa i građanske opozicije SNP je u priču uveo i Momira Đurovića, bivšeg predsednika Crnogorske Akademije Nauka i Umjetnosti, kao moguće novo ime.

Ono što je sigurno slijedi nova runda.      

Komentari

Komentara: (1)

zabrinut

08. 03. 2018 - 10:56

OPOZICIJA!bez komentara.
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.