Nesreća u Siriji: Srušio se ruski avion, poginulo 39 osoba
Ilustracija

Analiziraju se sve moguće verzije o uzroku tragedije

Nesreća u Siriji: Srušio se ruski avion, poginulo 39 osoba

U vojnom avionu An-26 koji se srušio u Siriji bila su 33 putnika i šest članova posade i svi su oni bili ruski vojnici, saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane Rusije.

Avion se srušio prilikom slijetanja na aerodrom Hmejmim u Siriji.

U padu ruskog vojnog transportnog aviona An-26 u Siriji poginulo je 27 oficira, a jedan od njih imao je zvanje general-majora. Među poginulima su i zastavnici i vojnici po ugovoru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi Sputnjik.

U avionu, kako je navedeno u saopštenju, nije bilo nijednog civilnog lica

Saopšteno je, takođe, da su tokom slijetanja aviona vremenski uslovi bili pogodni. Avion je letio od avio-baze Kvajres u Alepu ka Hmejmimu. Komandant posade je bio pilot prve klase.

„Letio je u ovom tipu letjelice više od 3.000 časova i u više navrata je slijetao na aerodrom Hmejmim“, navedeno je u saopštenju.

Prvobitno je bilo saopšteno da su u avionu bila 32 čovjeka: 26 putnika i šest članova posade.

Ministarstvo je ponovo saopštilo da nije bilo napada iz vatrenog oružja na avion.

Komisija Ministarstva odbrane analizira sve moguće verzije o uzroku tragedije, ali je prema prvim informacijama, najvjerovatnije riječ o tehničkoj neispravnosti letjelice. Glavno vojno tužilaštvo pokrenulo je istragu o okolnostima ove nesreće.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.