Mandiću i Kneževiću oduzimaju i regularne pasoše
Mandić i Knežević

Odluka Višeg suda

Mandiću i Kneževiću oduzimaju i regularne pasoše

Viši sud u Podgorici na predlog Specijalnog državnog tužilaštva donio je rješenje kojim je prema optuženima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiču odredio mjere nadzora privremeno oduzimanje putne isprave- pasoša.

Protiv tog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vijeću u roku od 3 dana od dana prijema pismenog otpravka rješenja, saopšteno je iz Višeg suda.
 
Kako se dodaje žalba ne zadržava izvršenje rješenja.

"Radi tačnog i potpunog informisanja javnosti ukazujemo da je ranijom odlukom suda prema optuženima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, izrečena mjera nadzora privremeno oduzimanje putne isprave- diplomatskog pasoša", saopšteno je iz Višeg suda.

Uprava policije obavijestila je Viši sud u Podgorici da je Mandić protiv kojeg se vodi krivični postupak pred ovim sudom, prekršio mjeru nadzora  oduzimanje putne isprave, na način što je ilegalno prešlo državnu granicu.
 
"O daljem postupanju, sud će odlučiti shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", kazali su iz Višeg suda.

Pred vijećem Višeg suda u Podgorici vodi se postupak protiv 14 osoba, među kojima su Mandić i Knežević, pod optužbom da su na dan održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra 2016. godine planirali državni udar. Prema navodima tužioca Milivoja Katnića, u noći održavanja parlamentarnih izbora bilo je planirano da dođe do upada u Skupštinu, kao i da se uhapsi i likvidira bivši premijer Milo Đukanović. 

Shodno optužnici, Tužilaštvo vjeruje da su lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević postali članovi grupacije koju su na teritoriji Crne Gore, Srbije i Rusije oformili dvojica ruskih agenata Eduard Širokov (Šišmakov) i Vladimir Popov, s ciljem da nasilno sruše vlast. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.