Rasvijetljeno podmetanje požara na dva vozila izvršeno u julu 2017. godine
Ilustracija

Podgorica

Rasvijetljeno podmetanje požara na dva vozila izvršeno u julu 2017. godine

Podgorička policija rasvijetlila je podmetanje požara na dva vozila u vlasništvu M.K. iz Podgorice, koje je izvršeno u julu prošle godine, i s tim u vezi nadležnom tužiocu juče podnijela posebni izvještaj protiv osumnjičenog F.S. (30) iz Podgorice.

F.S. se sumnjiči da je tom prilikom počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari. U događaju je požar podmetnut na dva vozila u vlasništvu M.K. a požar se potom proširio i na još tri vozila koja su bila parkirana u blizini.

"Naime, postoje osnovi sumnje da se F.S. 12.07.2017. godine oko 00,15 časova, dovezao motociklom u ulicu Vasa Raičkovića u Podgorici, nakon čega je prišao putničkom motornom vozilu marke „Audi A6“,  vlasništvo M.K, a zatim i vozilu marke „Mercedes A 180“ , takođe vlasništvo M.K, koja su se nalazila na parking prostoru u navedenoj ulici, te da je potom na ovim vozilima izazvao požar na način što je ova dva vozila polio zapaljivom tečnošću – benzinom a zatim izvršio paljenje odnosno iniciranje požara usljed kojeg su predmetna dva vozila uništena. F.S. je potom, sumnja se, pobjegao sa lica mjesta", navodi se u saopštenju policije.

Službenici CB Podgorica su, po nalogu nadležnog državnog tužioca u ODT u Podgorici preduzeli uviđajne mjere i radnje uz učešće sudskog vještaka za požare, eksplozije i havarije.

"Vršenjem uviđaja je konstatovano da se požar proširio i na tri vozila koja su se nalazila u nizu parkirana pored dva pomenuta vozila. Ta tri vozila su oštećena dejstvom požara. Od strane službenika CB Podgorica su sa lica mjesta izuzeti tragovi radi vještačenja", saopšteno je iz policije.

U cilju rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela, službenici CB Podgorica su preduzimajući kontinuirane kriminalističko – operativne mjere i radnje u dužem periodu, došli do saznanja o mogućem identitetu izvršioca ovog krivičnog djela. Sve  sprovedene aktivnosti rezultirale su identifikovanjem F.S. kao osumnjičenog lica i podnošenjem tužiocu posebnog izvještaja, kao dopune krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, protiv F.S. koji se potražuje od strane policijskih službenika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.