Rožajski gimnazijalci briljiraju na međunarodnim takmičenjima
Gimnazija “30. septembar” postaje ponos Crne Gore

Gimnazija “30. septembar” postaje ponos Crne Gore

Rožajski gimnazijalci briljiraju na međunarodnim takmičenjima

Međunarodno književno udruženje u Novom Sadu “Scena svih kreativnih” raspisalo je pet literarnih konkursa za učenike osnovnih i srednjih škola u regionu. Rožajci su među petsto učenika iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore zavrijedili pažnju žirija.

Zahir Šabotić, Amina Kuč, Almina Murić i Anes Škrijelj, učenici Gimnazije “30. septembar”, pod mentroskim radom profesorice Mirsade Šabotić svojim pjesništvom zavrijedili su sedam nagrada, dok je Kanita Šabotić, čiji je mentor Agim Ljaić, dobila dvije nagrade.

Ovo je još jedno od takmičenja gdje učenici ove ustanove pokazuju svoj talenat i kompetentnost profesora koji im nesebično prenose znanje.

Učenike su ovaj put pratili Mirsada Bibić Šabotić i Agim Ljaić, dva profesora poznata po svom marljivom i stručnom radu.

Mirsada je već dobitnica brojnih nagrada za knjževnost od kojih je i nagrada Oktoih, koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete Crne Gore za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti obrazovanja i vaspitanja. 

slika2

Foto:Privatna arhiva

Ona zna naglasiti da su njeni uspjesi i uspjesi njenih đaka. Prilazeći učenicima s poštovanjem, pružati im maksimum, koristeći sve svoje potencijale je maksima profesora ove škole.

Ono što se ističe sve više u ovoj ustanovi je kvalitetan rad profesora sa učenicima, koji prepoznaju njihove vještine i sposobnosti. Ovako marljiv rad je mnoge profesore profilisao kao poznate književnke, pisce i naučne radnike iz raznih oblasti. Dobar dio njih je već prepoznat u domaćim i susjednim državama. Ostvaruju zavidne nagrade, objavljuju sve veći broj stručno - anlitičkih radova u zbornicima, stručnim časopisima, novinama i drugim listovima.

Ovakav trud nastavnog kadra je rezultirao da učenici zadnjih nekoliko godina briljiraju na regionalnim, državnim i internacionalnim takmičenjima. 

Sa posebnim žarom učenici idu na sva takmičenja. Ovu žar su posebno rasplamsali profesor biologije u penziji Halil Markišić, a istim entuzijazmom nastavila Suzana Dacić.  

Ponosni na takmičenje u Novom Sadu, ističu i prošlogodišnje u Berlinu i Istanbulu. Na nivou škole svoju kreativnost ispoljavaju učešćem u dramskoj, literarnoj i recitatorskoj sekciji kao i u Klubu mladih filantropa. 

Želja im je da njihova Gimnazija bude prepoznata kao jedna od respektabilnih vaspitno - obrazovnih ustanova u Crnoj Gori.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.