Fiorentina i Kaljari u čast Astoriju povlače dres sa brojem 13
Astori, foto:Getty images

Fiorentina i Kaljari u čast Astoriju povlače dres sa brojem 13

Fudbalski klubovi Fiorentina i Caljari će povući dres sa brojem 13 u čast Davide Astorija, reprezentativca Italije koji je iznenada preminuo u nedjelju, 4. marta, u hotelskoj sobi u Udinama.

Astori, koji je bio kapiten Fiorentine i u Caljariju je tokom karijere nosio dres sa brojem 13, pa su iz ova dva kluba odlučila i na ovaj način odati počast preminulom fudbaleru.

I Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) odlučila je odati počast Astoriju, pa će sve utakmice Lige šampiona ove sedmice početi minutom šutnje.

Osim toga, Fiorentina će, kako su objavili mediji, produžiti ugovor preminulom igraču.

"Viola" će, naime, produžiti ugovor dosadašnjeg igraču, a mjesečna plata će ići na račun njegove supruge i dvogodišnje kćerke.

Astori će u četvrtak biti sahranjen u Firenci. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.