Janović u Bijelom Polju: Želimo budućim šampionima da stvorimo dobre uslove za rad
Ministar sporta u radnoj posjeti Bijelom Polju

100 hiljada eura za renoviranje fiskulturne sale OŠ "Marko Miljanov"

Janović u Bijelom Polju: Želimo budućim šampionima da stvorimo dobre uslove za rad

Ministarstvo sporta finansiraće renoviranje fiskulturne sale u OŠ "Marko Miljanov" u Bijelom Polju. Sportisti i Opština Bijelo Polje mogu računati na podršku tog resora, poručio je danas ministar sporta Nikola Janović.

Janović se u sklopu radne posjete Bijelom Polju sastao sa gradonačelnikom Petrom Smolovićem.

Tokom susreta razgovarano je o unaprjeđenju postojeće i izgradnji nove sportske infrastrukture, a razmatrana je i mogućnost otvaranja Omladinskog centra za sjeverni region u Bijelom Polju.

Smolović i Janović su danas obišli i OŠ ,, Marko Miljanov” i sa direktoricom Jasminom Kalić razgovarali o finansijskoj podršci Ministarstva sporta projektu adaptacije sportske sale, čija je vrijednost 100.000 eura.

2881012910216194107993346405397360o

Janović i gradonačelnik Smolović posjetili OŠ Marko Miljanov, foto:Kodex  

Smolović je kazao da je posjeta ministra sporta bila korisna i sadržajna i da će Ministarstvo sporta u većinskom iznosu podržati projekat rekonstrukcije sportske sale OŠ ,, Marko Miljanov“, a projekat će podržati Opština Bijelo Polje i Ministarstvo prosvjete.

-Danas smo osim o unaprjeđenju sportske infrastrukture, razgovarali i o razvoju omladinskih aktivnosti i sveukupnog sporta u Bijelom Polju. Nadam se da je ovo tek početak dugoročne kavlitetne i saradnje - kazao je gradonačelnik Bijelog Polja.

Janović je istakao da je danas dogovorena važna investicija, rekonstrukcija sale koju osim učenika koristi i veliki broj klubova sa područja Bijelog Polja.

On je podsjetio da je Ministrastvo sporta prošle godine krenulo u investicije kada je sportska infrastruktura u pitanju, kako bi se poboljšali uslovi za  sportiste.

"Ovaj drugi investicioni ciklus počinje upravo iz Bijelog Polja. Želimo da obezbijedimo svoj djeci, budućim generacijama i našim budućim šampionima koji stasavaju u Bijelom Polju dobre uslove za rad. Na sastanku smo razgovarali i o otvaranju Omladinskog centra za sjever Crne Gore u Bijelom Polju u skorije vrijeme", kazao je Janović

. Ministar je kazao da očekuje da će učenici bjelopoljske škole do kraja godine časove fizičkog vaspitanja pohađati u novoj sali.

28811198102161941375540851890538479o

Svlačionice u izuzetno lošem stanju, foto:Kodex

Direktorica OŠ ,,Marko Miljanov“ Jasmina Kalić izrazila je zahvalnost Ministarstvu i Opštini, što će podržati adaptaciju sportske sale,što će biti značajno za učenike ove škole ali i taj dio grada.

"Time ćemo moći da razvijamo nove talente i vratimo stari sjaj ovoj školi", kazala je Kalić.

Gradonačelnik Smolović i ministar Janović prisustvovali su finalnim utakmicama podgrupa u košarci i odbojci, učenika šestog i sedmog razreda OŠ “Dušan Korać” i OŠ “Pavle Žižić” iz Bijelog Polja i OŠ “Ristan Pavlović” iz Pljevalja.

Riječ je o novom sistemu tamičenja koje je iniciralo Ministarstvo sporta i u kojem učestvuje 67 prijavljenih crnogorskih osnovnih škola.

285759623062763898968616002282825741185574n

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.