Uhapšen Podgoričanin zbog tri krivična djela iz oblasti imovinskih delikata
Ilustracija

Uhapšen Podgoričanin zbog tri krivična djela iz oblasti imovinskih delikata

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su rasvijetlili tri krivična djela i to krađa, razbojništvo i razbojništvo u pokušaju. Policijski sužbenici su tom prilikom lišili slobode O.Đ. (19) iz Podgorice - saopšteno je iz Uprave policije.

''Naime, službenici CB Podgorica su, 03.03.2018. godine, lišili slobode O.Đ. (19) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krvična djela krađa, razbojništvo i razbojništvo u pokušaju. O.Đ. je krivično djelo krađa počinio na način što je, kako se sumnja, 01.03.2018. godine oko 21,40 časova, došao u sportsku kladionicu „Volkano“ u ulici Moskovska, i od zaposlene zahtijevao da mu preda pazar. On je tom prilikom, sumnja se, otuđio novac u iznosu od 180 eura, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu'', navodi se u saopštenju. 

Kako dodaju, sumnja se da je druga dva krivična djela izvršio dan ranije.

''Nadalje, on je krivično djelo razbojništvo u pokušaju na štetu marketa „Lida“ u Bulevaru Pera Ćetkovića, počinio, sumnja se, na način što je, 02.03.2018. godine oko 07,15 časova, uz prijetnju nožem od zaposlene zahtjevao da mu preda pazar što je ona odbila a osumnjičeni O.Đ. se udaljio u nepoznatom pravcu. Krivično djelo razbojništvo na štetu market „Vip“ u ulici Svetozara Markovića, O.Đ. je kako se sumnja počinio, 02.03.2018. godine oko 07,50 časova, na način što je u objekat ušao maskiran i uz prijetnju nožem od zaposlene zahtjevao da mu preda pazar, što je ona i učinila. On je tom prilikom, sumnja se, otuđio novac u iznosu od 50 eura, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu'', ističe se u saopštenju.

Prema daljim navodima, ova krivična djela su rasvijetljena zahvaljujući operativnom radu službenika Jednice kriminalističke policije za suzbijanje razbojništava CB Podgorica, koji su preduzimanjem intenzivnih mjera i radnji na terenu došli do saznanja o mogućem izvršiocu što je rezultiralo i lišenjem slobode osumnjičenog O.Đ. 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se O.Đ. liši slobode i da mu se privede uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.