Odbijen zahtjev, Knežević mora u zatvor
Milan Knežević

Odbijen zahtjev, Knežević mora u zatvor

Predsjednik Osnovnog suda odbio zahtjev je zahtjev lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića za odlaganje zatvorske kazne do završteka predsjedničkih izbora.

Osuđeni lider Demokratskog fronta Milan Knežević tražio je od Osnovnog suda da mu omoguću da u zatvor ide tek nakon okončanja predsjedničkih i lokalnih izbora.

"Imajući u vidu činjenicu da je vještak medicinske struke u svom nalazu i mišljenju naveo da navedena tjelesna povreda, a imajući u vidu vrijeme kada je ista nastala, kao i vrsta liječenja koja je bila indikovana, ne predstavljaju ekvivalent teškom akutnom oboljenju, niti teškom akutnom pogoršanju osnovnog hroničnog oboljenja, a da se posljedice povređivanja u daljem toku liječenja mogu otkloniti i u okviru zdravstvenog sistema ZIKS-a, i u zdravstvenim ustanovama sa kojima ZIKS sarađuje, na isti način kao i u vanzatvorskim okolnostima, to je navedeni zahtjev odbijen kao neosnovan", piše u saopštenju suda.

Za sud, razlog za odlaganje izvršenja kazne nijesu ni predstojeći izbori.

"Predsjednik suda je imao u vidu da je osuđeni tražio odlaganje izvršenja kazne navodeći da je predsjednik opozicione parlamentarne stranke D.N.P.C.G., članice koalicionog saveza D.F., najjačeg opozicionog subjekta, koji već nedeljama unazad sprovodi političke aktivnosti za predstojeće predsjedničke izbore raspisane za 15. april 2018. godine, kao i lokalne izbore koji se moraju održati u maju 2018. godine, ali uz zahtjev nije priložio ni jedan dokaz iz kojih bi proizilazila izvjesnost nastupanja znatne materijalne štete, odnosno dokaz iz kojeg bi sud mogao nesumnjivo zaključiti da je osuđeni započeo posao čijim će neobavljanjem nastati znatna materijalna šteta, zbog čega je predsjednik suda našao da se zahtjev osuđenog i u tom dijelu treba odbiti kao neosnovan", dodaje se u saopštenju.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.