U Vojsci Crne Gore zaposleno 1. 769 vojnika
Ilustracija

Prosječna starost 40 godina

U Vojsci Crne Gore zaposleno 1. 769 vojnika

Vojnu formaciju crnogorske odbrane činilo je u 2017. godini 1.769 vojnika, pokazuje izvještaj o stanju u Vojsci za prethodnu godinu, koji je Vlada usvojila na posljednjoj sjednici.

Prema podacima iz izvještaja, od 1.796 pripadnika vojske, njih 237 su oficiri, 470 podoficiri, 243 civilna lica, dok je 549 vojnika angažovano po ugovoru. U Vojsci je zaposleno 177 žena (70 žena su profesionalni vojnici, a 107 žena su civilna lica u službi u Vojsci).

“Prosječna starost lica zaposlenih u Vojsci je 40 godina. Najnepovoljnija starosna struktura je kod podoficira i iznosi 43 godine. Najpovoljnija starosna struktura je kod vojnika po ugovoru i iznosi 32 godine”, dodaje se u dokumentu Ministarstva odbrane.

Kad su u pitanju strane misije, tokom 2017. godine pripadnici Vojske su bili angažovani u četiri međunarodne misije.

Vojsci su u 2017. godini odobrena sredstva iz budžeta u iznosu 32.716.939,05 eura, pokazuje izvještaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.