Auto-put, Kraljičina plaža, kompleksi Porto Novi, Luštica Bay prioritetni projekti
Porto novi

Neki od 23 prioritetna razvojna projekta Vlade u 2018.

Auto-put, Kraljičina plaža, kompleksi Porto Novi, Luštica Bay prioritetni projekti

Auto-put Bar-Boljare, pomorski kabl koji će povezati Crnu Goru i Italiju, kompleksi Porto Novi, Luštica Bay i Plavi horizonti, hotel Kraljičina plaža, valorizacija Bjelasice i Komova, te obnovljivi izvori energije, neki su od 23 prioritetna razvojna projekta Vlade u ovoj godini.

Programom rada Vlade, koji je nedavno usvojen, glavni razvojni projekti podijeljeni su u šest oblasti, počev od saobraćaja gdje je izdvojen samo auto-put Bar-Boljare i praćenje svih koraka njegove realizacije.

U oblasti energetike, istaknuti su pomorski kabl koji povezuje Crnu Goru i Italijom, zatim termoenergetski kompleks, te obnovljivi izvori energije velike i male hidroelektrane, vjetroelektrane i solarne elektrane.

Valorizacije Bjelasice i Komova, te Durmitora, izgradnja kompleksa Porto Novi u Kumboru, Luštica bay i Plavi horizonti u Tivtu, zatim kompleksa, marine i infrastrukture naselja Porto Montenegro u Tivtu, rekonstrukcija tvrđave Mamula na ostrvu Lastavica na ulazu u Bokokotorski zaliv, izgradnja hotela Kraljičina plaža na Svetom Stefanu i projekti koje će pratiti Tenderska komisija, prioriteti su u oblasti turizma.

Dnevne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.