Napadnuta kandidatkinja za predsjednika Ksenija Sobčak
Ksenija Sobčak

Incident u Rusiji

Napadnuta kandidatkinja za predsjednika Ksenija Sobčak

Ruska televizijska novinarka i kandidatkinja za predsjednika partije Građanska inicijativa Ksenija Sobčak objavila je na Tviteru da je bila žrtva napada, jer ju je jedan muškarac polio vodom.

"Upravo me je napao jedan muškarac. On me je oborio i polio me nekom tečnošću uzvikujući: 'Ovo je za Žirinovskog' (lidera Liberalno-demokratske partije i predsjedničkog kandidata Vladimira Žirinovskog). Pozvala sam policiju", navela je Sobčak na svom nalogu na Tviteru.

Incident je uslijedio nekoliko dana nakon što je Sobčak polila vodom Žirinovskog tokom televizijske debate.

Osumnjičenog su uhvatili tjelohranitelji Sobčak.

Portparol moskovske policije rekao je za TASS da je muškarac, koji je polio Sobčak vodom po licu, zadržan u pritvoru.

AP napominje da se u saopštenju na sajtu za kampanju Sobčak navodi da je osumnjičeni muškarac identifikovan kao član osoblja Gradskog vijeća Moskve.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.