DPS

"DPS više decenija najjača partija na crnogorskoj političkoj sceni"

Povodom učestalog plasiranja medijskih spinova u kojima se tendenciozno i neprofesionalno Demokratskoj partiji socijalista Crne Gore pripisuje pad popularnosti, i to tako što se zlonamjerno upoređuju podaci sa parlamentarnih i lokalnih izbora, za koje svako iole politički pismen zna da su neuporedivi, želimo da podsjetimo da je DPS više decenija najjača partija na crnogorskoj političkoj sceni, i jedna od rijetkih partija na evropskom prostoru čija popularnost godinama unazad, u kontinuitetu iznosi imeđu 40 i 45 procenata, saopšteno je iz ove partije.

Iz DPS-a kažu da tako visoka podrška birača, predstavlja pravi politički podvig za zemlje koje su prošle tranziciju. Takođe, ističu da posmatrano i u regionalnom i širem kontekstu, ovaj rezultat je impresivan.

Iz partije dodaju da je činjenica da Demokratska partija socijalista na svakim novim izborima osvaja gotovo isto ili ubjedljivo više glasova od svih opozicionih partija zajedno.

"Iz izbornog procesa u proces uglavnom uspijevamo da svojom politikom, a prije svega postignutim rezultatima, animiramo sve više birača. Kao poseban uspjeh ističemo to da Demokratska partija socijalista, kao stranka građanske orijentacije, uživa izuzetno visoku podršku u multietničkim sredinama.  Na posljednjim izborima u  Mojkovcu imali smo preko 200 glasova više u odnosu na prije četiri godine! Slična  situacija je i u Petnjici, gdje je rezultat bolji za oko 300 glasova. U Beranama je broj birača koji su dali glas našoj listi povećan za oko 200 u odnosu na posljednje lokalne izbore.  Na Cetinju smo osvojili 45 odsto glasova, u Beranama 46, Petnjici 60, u Mojkovcu 55 posto.... Visoko povjerenje birača čini  nam čast i motiviše nas da našu politiku unaprjeđujemo i predano radimo na ostvarenju postavljenih ciljeva", saopšteno je iz DPS-a.

Ističu da su to činjenice.

"Sve ostalo su jalovi medijski spinovi koji se, doduše, godinama serviraju  crnogorskoj javnosti  iz istih  centara. Koliko su uspješni  dokazuje i činjenica da je naša partija uprkos svim hajkama i kampanjama koje su protiv nje vođene, i dalje najjača, sa najsnažnijim uporištem u biračkom tijelu, dok se opoziciono - medijski lobi, koji od izbora do izbora mijenja favorite, sve ove godine  sa svoje prilično inferiorne pozicije, nije ni pomakao. Ni uz pomoć našeg dojučerašnjeg koalicionog partnera", zaključili su iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.