Del Potro osvojio Akapulko
Huan Martin del Potro

Bio bolji od Južnoafrikanca Kevina Andersona

Del Potro osvojio Akapulko

Argentinski teniser Huan Martin del Potro osvojio je ATP turnir serije 500 u Akapulku, pošto je u finalu bio bolji od Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Del Potro je pobijedio jedno mjesto bolje plasiranog rivala na ATP listi rezultatom 6:4, 6:4, poslije sat i 41 minut borbe u Akapulku,prenosi Sportklub.rs.

Argentinac je bio bolji u većini statističkih parametara od Andersona, a oba seta je dobio "lomeći" protivnika i oduzimajući mu servis po jednom. U prvom setu Del Potro je Južnoafrikancu oduzeo servis u sedmom gemu, a u drugom setu u trećem. 

Argentinski teniser pritom Andersonu nije dozvolio nijednom da dođe u priliku za brejk, što je bilo naročito ubjedljivo u posljednja dva gema koja je imao na svoj servis, a kada igrač iz Južne Afrike nije uzeo nijedan poen. 

Delpo je osvojio svoj 21. ATP trofej u karijeri, a prvi značajniji od 2013. godine. Argentinac je te sezone došao do četiri titule (Bazel, Tokio, Vašington, Roterdam),  a od tada je trijumfovao još samo u Sidneju i Stokholmu dva puta. 

Del Potro je tako osvojio nagradu od 321.290 dolara, ali i 500 ATP bodova, pa će na novoj listi biti za mjesto bolji - odnosno osmi, dok će Anderson na deveto mjesto. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.