200 m3 kamenog materija se obrušilo na put, oštećen kolovoz, 30-tak kamiona blokirano
Oštećen kolovoz, probijena zaštitna bankina, Foto:Kodex

Odron kod Dobrakova

200 m3 kamenog materija se obrušilo na put, oštećen kolovoz, 30-tak kamiona blokirano

Oko 200 m3 kamenog materijala obrušilo se sinoć na magistralni put Bijelo Polje – Prijepolje u međuprostoru između granica Crne Gore i Srbije. Na desetine kamiona je zarobljeno u međuprostoru između dvije državne granice. Saobraćaj je u potpunosti obustavljen i preusmjerava se prema Pljevljima i Prijepolju.

U noći sa petka na subotu došlo je do obrušavanja oko 200 m3 kamenog materijala sa nestabilne kosine na magistralni put Bijelo Polje – Prijepolje kod Dobrakova, usled nepovoljnih vremenskih uslova.

Prema riječima Mija Bakrača iz Direkcije za saobraćaj Crne Gore oštećena je i desna kolovozna traka iz pravca Bijelog Polja te potporni zid koji je držao trup puta.

“Radnici Crnagoraputa  su jutros u 8 sati počeli da uklanjanjaju obrušen materijal sa kolovoza i oko 13 sati sav odron je uklonjen i vraćen putni nasip. Specijalne planinarske ekipe su takođe na licu mjesta i uklanjaju nestabilni kameni materijal sa kosine koji predstavlja opasnost”, kazao je Bakrač za portal Kodex.

On je dodao da će u toku dana biti omogućeno vozačima koji čekaju u među-zoni da bezbjedno nastave put nakon čega će ta dionica opet biti zatvorena.

Ekipe će sjutra postavljati zaštitne mreže na putnoj kosini a prema riječima Bakrača normalizacija saobraćaja se očekuje sjutra u popodnevnim satima.

Vozači čekaju preko 15 sati

Slobodan Đuretić vozač kamiona, koji je iz Beograda krenuo ka Podgorici, zadesio se na tom dijelu puta nekoliko minuta nakon odrona.

Kako kaže, naišao je oko 23 sata i odjednom je ispred sebe na putu vidio “brdo”.  Iako čeka preko 18 sati priznaje da je imao sreće.

 “Da sam samo dva minuta ranije naišao, otišao bih u Lim”, kazao je Slobodan dodajući da ih nije niko obišao i upitao da li imaju hrane i vode.

“Kako ćemo mi ovako u Evropu”, ogorčen je Slobodan čije službeno putovanje će se ovog puta produžiti za nekoliko dana zbog ove nezgode.

Njegov kolega Božina Vesković kaže da je u zastoju oko 30 kamiona. Kaže da su iscrpljeni i najgore od svega im pada to što u neizvjesnosti čekaju bez ikakvih informacija kada će moći da nastave put.

“Hrane nema, vode nema, vjetrovito je, niko nam se nije obratio”, požalio se Vesković.

 Saobraćaj je od sinoć u potpunosti obustavljen i preusmjerava se prema Pljevljima i Prijepolju.

Opasnu dionicu su neki i pored rizika, dok su stijene padale na kolovoz, sa torbama u rukama odlučili da pređu pješke.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.