Kineski kondomi premali za stanovnike Zimbabvea
ilustracija

Kineski kondomi premali za stanovnike Zimbabvea

Ministar zdravlja Zimbabvea navodno se požalio da su prezervativi napravljeni u Kini previše mali za njegove građane.

David Parirenjatva koji je govorio na konferenciji o HIV-u u Harareu prošle sedmice osvrnuo se na kondome koje proizvodi Kina.

“Južnoafrički region ima najveću stopu zaraženih HIV-om i mi smo jako posvećeni promociji zaštite“, rekao je na konfereciji.

“Mladi već znaju koje kondome najviše vole, ali mi ih ne proizvodimo. Uvozimo iz Kine, a mnogi muškarci se žale da su previše mali“

On se obavezao da će se ubuduće fokusirati na to da se za tržište Zimbabvea obezbijede prezervativi koji odgovaraju veličini polnog organa muških stanovnika ove zemlje.

Zao Čuan, izvršni direktor kompanije Beijing Daxiang and His Friends, koja se bavi proizvonjom kondoma rekao je bi kompanija mogla da počne da pravi veće prezervative.

“Zbog različitih zahtjeva korisnika kao što su muškarci u Zimbabveu, mi imamo mogućnost i obavezu da poboljšamo proizvod. Pravimo prve pripreme za neophodna istraživanja“, rekao je on.

Posljednji rezultati ankete iz 2015. godine pokazuju da je veličina penisa muškarca iz Zimbabwea 15,4 cm, dok je kod prosječnog Kineza to 10cm, piše news24.com a prenosi Radio Sarajevo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.