Pun mjesec u Djevici: Čuvajte se brzopletih odluka, ljubav na poslu
ilustracija

ASTRO

Pun mjesec u Djevici: Čuvajte se brzopletih odluka, ljubav na poslu

Jednom godišnje, pun Mjesec, simbol mašte, podsvijesti i tajnosti, nađe se u Djevici, znaku svakodnevnih aktivnosti, posla i zdravlja, naročito nervnog sistema. Ove godine to je 2. marta, kada će Mjesec obrazovati opoziciju sa Suncem u Ribama, kao i napete aspekte sa Neptunom u Ribama i Marsom u Strijelcu.

Odluke koje tada budete donosili biće uglavnom pod uticajem vaših osjećanja i podsvjesnih želja, jer Mjesec najviše utiče na naše raspoloženje.

Budući da Neptun simbolizuje ljubavni zanos, maštu, inspiraciju, ali i zablude i prevare, trebalo bi da se čuvate preuranjenih odluka ili sklapanja dogovora o saradnji sa novim poslovnim partnerima. Zato, dobro razmislite i posavjetujete se sa nekim vodenim ili zemljanim znakom, prije nego što pokrenete razgovor u vezi sa nekim novim poslom, sklapanjem dogovora ili potpisivanjem ugovora, naročito sa strancima. Takođe, napet aspekt između punog Mjeseca i Neptuna, utiče na različite vidove zavisnosti, zbog čega bi u tom periodu trebalo obratiti više pažnje na najmlađe, posebno tinejdžere (Merkur, simbol djece, upravlja Mjesecom u Djevici).

Kada se pun Mjesec (simbol emocija) nađe u logičnoj, poslovičnoj Djevici (odgovornost, obaveze), Sunce mora da bude u konfuznim, senzibilnim Ribama zbog čega će predstavnici promjenljivih znakova (Blizanci, Djevica, Strijelac, Ribe), u drugoj polovini nedelje pokušati da manipulišu osjećanjima. Takođe, veće su šanse da se zbliže sa nekim koga poznaju ili će tek da upoznaju preko poslovnih kontakata.

Mjesec, inače, simbolizuje našu dušu, emocije, kao i važne ženske figure u našem životu, poput majke, sestre, tetke, babe, ćerke. U vrijeme punog Mjeseca, osjećanja su naglašena kod svih znakova, zbog čega u tom periodu (dan uoči i posle punog Mjeseca) više pažnje posvećujemo članovima porodice i emotivnom partneru. Mjesec najviše utiče na Bikove, Rakove i Ribe, a najmanje na Djevice, Škorpije i Jarčeve.

U ženskom horoskopu, aspekti Mjeseca govore i o mogućnostima začeća i trudnoći, a u horoskopu muškarca simbolizuju njegovu podsvijest kao i tip žene koja bi mogla da mu se dopadne. Kada se Mjesec nađe u Djevici, osobe koje tada privlače pažnju predstavnika jačeg pola najčešće imaju veze sa poslom, na primjer, koleginice, saradnice ili poslovne partnerke. 

Aspekti koje Mjesec obrazuje sa tranzitnim planetama prilično su napeti, prije svega, to je kvadrat sa Marsom, simbolom akcije, inicijative ali i agresivnosti, što može da rezultira emotivnim ispadima čak i zbog sitnica. Iako Mjesečeva opozicija sa Neptunom može da nas navede na pogrešne zaključke, s druge strane ovaj izazovan aspekt podstiče inspiraciju kod umjetnika, glumaca, režisera, muzičara, naučnika kojima može da donese slavu i uspjeh.

Svijetle tačke su harmonični aspekti (trigoni) između punog Mjeseca u Djevici i Saturna u Jarcu i Crnog Mjeseca Lilita, koji donose stabilizaciju ili učvršćivanje odnosa između emotivnih partnera u bračnim i dužim vezama. Ovo se posebno odnosi na predstavnike zemljanih i vodenih znakova, Bikove, Rakove, Djevice, Škorpije, Jarčeve i Ribe. Takođe, ovaj aspekt povoljan je i za posao, naročito za privatnike, kao i osobe čije zanimanje ima veze sa ekonomijom, bankarstvom, građevinarstvom ili kupoprodajom nekretnina. Oni mogu da obnove saradnju sa nekadašnjim poslovnim partnerima ili da pronađu paralelne izvore zarade.

JEDITE VIŠE ŽITARICA

Ukoliko imate natalni Mjesec u šestom zodijačkom znaku, vrlo ste analitični, odgovorni, vrijedni i posjedujete odličan dar zapažanja, talenat za matematiku, kao i dobru memoriju. Takođe, lako i brzo učite, jednostavno, "upijate" znanje kao sunđer, što se posebno odnosi na učenje stranih jezika. Ne drži vas mjesto, volite putovanja i imate mnogo obožavalaca među saradnicima i kolegama. Što se zdravlja tiče, osjetljive tačke su vam stomak, crijeva i nervni sistem, zbog čega bi trebalo da povedete više računa o ishrani i da konzumirate više žitarica, svježeg voća i povrća.

Izvor:Astrosudbina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.