Darmanović: Budućnost Crne Gore i svih zemalja regiona u EU
Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Brifing za ambasadore država članica EU

Darmanović: Budućnost Crne Gore i svih zemalja regiona u EU

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović održao je danas u Podgorici brifing za ambasadore država članica EU.

Pored ambasadora, na brifingu je učestvovao i Aivo Orav, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. 

Kako je saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova sastanak je bio prilika za sagledavanje evropske perspektive Crne Gore sa posebnim osvrtom na nedavno objavljenu Strategiju za proširenje EU, kao i da se ukaže na značaj posjeta najviših evropskih zvaničnika Regionu, predsjednika Evropske komisije Žana-Kloda Junkera, kao i evropskog komesara za proširenje i susjedsku politiku Johanesa Hana, saopšteno je iz Ministarsva vanjskih poslova. 

U tom kontekstu, ministar Darmanović je istakao da Strategija potvrđuje da će se, i pored svih izazova sa kojim se suočava Evropska unija, visoko na agendi zadržati politika proširenja, koja je važna za kredibilitet Unije i za dugoročnu stabilnost i prosperitet regiona Zapadnog Balkana - navodi se u saopštenju.

 Darmanović je naglasio da je budućnost Crne Gore, ali i svih zemalja regiona u EU, te da je integracioni proces, koji će dovesti do tog cilja, ključ trajne održive evropske arhitekture i strateški ulog u stabilnost i demokratiju.

Crnogorski šef diplomatije iskazao je zahvalnost ambasadorima na podršci koju pružaju našoj državi na putu ka članstvu u EU, kako na radnom tako i na ekspertskom nivou.

Ukazao je na čvrsto opredjeljenje Crne Gore sprovođenju neophodnih reformi na unutrašnjem planu u cilju ispunjavanja standarda za dobrobit svih građana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.