Ledenica duga 50 metara na zgradi u beogradskoj ulici (VIDEO)
Foto: Screenshot

Od 14. sprata zgrade do prizemlja

Ledenica duga 50 metara na zgradi u beogradskoj ulici (VIDEO)

Ledenica duga 50 metara i teška oko stotinu kilograma, kako procjenjuju stanari, nalazi se na zgradi u beogradskoj ulici Serdara Janka Vukotića. Proteže se od 14. sprata zgrade, pa sve do prizemlja.

Stanari zgrade u broju 14 navode da ovo nije prvi put da se formira ovako velika ledenica. Prošle godine je bila čak pet puta deblja, prenosi RTS.

S obzirom na to da se nalazi na samo nekoliko metara od ulaza u zgradu, gde se i djeca često igraju i sankaju, strahuju da bi moglo biti povrijeđenih ako dođe do odvaljivanja.

Vjeruje se da se voda skuplja u prelivnom sudu za grijanje na vrhu zgrade. Elektrane su pozvane i stanarima je rečeno da će ekipa uskoro izaći na teren kako bi ispustila vodu iz sistema da se ledenica ne bi još povećala.

Stanari ističu da oni ne mogu sami da uklone ovako veliku ledenicu, a u Sekretarijatu za vanredne situacije RTS-u je rečeno da su po pravilu stanari dužni da sami uklanjaju ledenice sa svojih zgrada, ali da kada su one velike poput ove i kada im je teško prići, stanari treba da zovu vatrogasce.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.