Knežević i Medojević kažnjeni sa po hiljadu eura

Usvojena žalba SDTa

Knežević i Medojević kažnjeni sa po hiljadu eura

Milan Knežević i Nebojša Medojević, lider DFa, kažnjeni su novčanom kaznom u iznosu od hiljadu eura , odlučio je Viši sud u Podgorici po žalbi Specijalnog državnog tužilaštva.

"Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici uvažena je žalba Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, pa je rješenje sudije za istragu ovog suda preinačeno na način što je svjedok K. M. kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 €(hiljadu eura), zbog odbijanja da svjedoči u predmetu izviđaja koji je formiran povodom javno iznijetih navoda svjedoka M.K., na konferenciji za medije održanoj dana 31.01.2018.godine, da je „imao ponudu visokopozicioniranog sudije da da 10.000,00 eura i da mu se poništi kazna“, saopšteno je iz Višeg suda.

Izrečenu novčanu kaznu Knežević je dužan uplatiti u korist Budžeta Crne Gore, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ovog rješenja, pod prijetnjom prinudne naplate.

Drugim rješenjem,kako je saopšteno, vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici uvažena je žalba SDTa, pa je rješenje sudije za istragu ovog suda preinačeno na način što je svjedok Nebojša Medojević  kažnjen novčanom kaznom u iznosu od hiljadu eura zbog odbijanja da svjedoči u predmetu izviđaja koji je formiran povodom javno iznijetih navoda na svom profilu na društvenoj mreži Facebook, da je „okrivljeni Miomir Mugoša platio Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Ktaniću 100.000 eura da mu ne određuje pritvor u krivičnom postupku zbog zloupotrebe službenog položaja i pljačke države od 6.000.000,00 eura.

"Izrečenu novčanu kaznu svjedok je dužan uplatiti u korist Budžeta Crne Gore, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ovog rješenja, pod prijetnjom prinudne naplate.Protiv ovih rješenja dozvoljeno je pravo žalbe u roku od 3 dana od dana prijema istog, Apelacionom sudu CG, a preko ovog suda", stoji u saopštenju.
 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.