Mandić se vratio u Crnu Goru, uskoro će se obratiti javnosti
Mandić

Mandić se vratio u Crnu Goru, uskoro će se obratiti javnosti

Jednog od lidera Demokratskog Fronta Andriju Mandića koji je sinoć ilegalno prešao iz Crne Gore u Srbiju uhapsili su srpski granični policajci. Lider NSDa se vratio u Crnu Goru i uskoro će obratiti javnosti.

Nakon davanje izjave, protiv Mandića je podnijeta prekršajna prijava i priveden je sudiji za prekršaje nakon čega je pušten. U pratnji Mnaidća su bili i Nenad Cupara, Blažo Kotlaja, Vojislav Pićan i Milan Lekić koji su takođe platili prekršajne kazne.

Mediji prenose da je Mandić oko 15 časova prešao iz Srbije u Crnu Goru na graničnom prelazu Ranče.

To je Vijestima potvrdio načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja, Slavko Vojinović. Vojinović je kazao da Mandić i njegovi saputnici nijesu privođeni u Centar bezbjednosti jer za to nije bilo razloga te da nema elemenata za prekršajnu prijavu zbog ilegalnog prelaska granice, jer su već prekršajno kažnjeni u Srbiji. 

Podsjetimo, Mandiću je zabranjen izlazak iz zemlje kao jednom od optuženih za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine. Njemu su oduzete putne isprave.

Po zakonu, odmah nakon što je uhvaćen u ilegalnom prelasku granice i nakon kažnjavanja kod sudije za prekršaje lider Nove srpske demokratije je morao biti vraćen u zemlju iz koje je došao, podsjeća portal Vijesti.

Iz Nove srpske demokratije su saopštili da Mandić nije bježao iz Crne Gore već da je bio primoran zbog lošeg puta da pređe u Srbiju da bi se vratio u Crnu Goru. Takođe su saopštili da su službenici crnogorske policije pratili Mandića a zatim prijavili srpskim kolegama da zaustave vozilo u kojem je bio.

Iz te partije su poručili da će se Mandić uskoro obratiti javnosti iz stranačkih prostorija.

Šef granične policije za sjever Slaviša Grebović kazao je za portal Kodex da je Mandić u Srbiju prešao nepristupačnim putevima, šumama - pozivajući se na informacije iz medija. Upitan da prokomentariše navode NSD-a da su ga policajci pratili čime su prećutno dozvolili izlazak iz zemlje Grebović je kazao da "čisto sumnja da je tako". 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.