Potvrđena optužnica protiv Miomira Mugoše
Miomir Mugoša

Oštetio budžet za višemilionski iznos

Potvrđena optužnica protiv Miomira Mugoše

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice, Miomira Mugoše.

"Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici potvrđena je optužnica Specijalnog državnog tužilaštva kojom je okrivljenom M. M. stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz čl.416 st.3 u vezi st.1 Krivičnog zakonika", saopšteno je iz Višeg suda.

Protiv ovog rješenja žalba nije dozvoljena.

"Predmet će biti dat u rad postupajućem sudiji, a glavni pretres će biti zakazan u zakonskom roku od dva mjeseca", saopšteno je iz Višeg suda.

Optužnica protiv Mugoše za zloupotrebu službenog položaja u predmetu "Carine" u Viši sud stigla je početkom februara. Mugoša se u tom predmetu sumnjiči da je oštetio budžet za 6,7 miliona eura. 

Istraga protiv Mugoše pokrenuta je nakon što su vještaci napravili procjenu štete koja je nastala 2007. godine u poslu koji je sklopila opština sa kompanijom Carine, čiji je vlasnik Čedomir Popović. 

Glavni grad je toj kompaniji prodao zemlju na Starom Aerodromu za 2,5 miliona eura, što je višestruko manje od procijenjene vrijednosti. 

Mugoša je početkom oktobra prošle godine saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu, ali je pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.