Molba za pomilovanje Kneževića proslijeđena Ministarstvu pravde
Filip Vujanović

Molba za pomilovanje Kneževića proslijeđena Ministarstvu pravde

Služba za odnose sa javnošću predsjednika Filipa Vujanovića saopštila je povodom zahtjeva za pomilovanje lidera DNP-a Milana Kneževića, da je ta molba proslijeđena Ministarstvu pravde.

Saopštenje objavljujemo integralno.

"Povodom obraćanja gospodina dr Nikole Marojevića iz Instituta za srpsku kulturu, gospodina Bećira Vukovića, iz Društva srpskih književnika Crne Gore i Hercegovine i gospodina Novice Đurića, iz Udruženja književnika Crne Gore sa predlogom za pomilovanje gospodina Milana Kneževića Služba za odnose sa javnošću Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića obavještava da im je upućen odgovor u kome je navedeno sledeće:

Shodno članu 7 Zakona o pomilovanju (’’Službeni list CG’’, br. 31/12), molbu za pomilovanje može podnijeti osudjeno lice, njegov bračni drug, srodnik po krvi u pravoj liniji, usvojilac, usvojenik, brat, sestra, hranilac ili lice sa kojim živi osudjeno lice u vanbračnoj zajednici.

Članom 9 stav 1 citiranog Zakona propisano je da se molba za pomilovanje podnosi Ministarstvu pravde.

Članom 9 stav 2 citiranog Zakona propisano je, da, ako je molba podnijeta drugom organu ili subjektu bez odlaganja se dostavlja Ministarstvu pravde.

Članom 10 stav 1 istog Zakona propisano je da molbu koju je podnijelo neovlašćeno lice Ministarstvo pravde odbacuje rješenjem.

Saglasno iznesenom, a imajući u vidu član 9 stav 2 citiranog Zakona Vaše obraćanje je proslijeđeno Ministarstvu pravde na dalju nadležnost.

U vezi predmetnog, ističemo da ni u jednom slučaju Predsjednik Crne Gore nije odlučivao bez podnijete molbe za pomilovanje osudjenog lica i bez sprovodjenja postupka propisanog ovim Zakonom, a niti suprotno mišljenju Ministarstva pravde. Ovaj stav je javnosti poznat i više puta sam ga saopštavao".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.