Otrovane ženke vučjaka u Sutomoru, pojeli viršle
Foto: Barski portal

Žestok protest NVO

Otrovane ženke vučjaka u Sutomoru, pojeli viršle

Dvije ženke vučjaka pronađene su mrtve danas u Njegoševoj ulici u Sutomoru.

Kako piše Barski portal, psi su otrovani sredstvom Lannate, a otrov se nalazio u viršlama koje su psi pojeli.

Dio iste hrane “začinjene” otrovom je ostao nepojeden nedaleko od mjesta gdje su nedužne životinje pronađene bez znakova života.

Kako piše ovaj portal, još jedan pas  je došao u dodir sa ovim otrovom, ali je pravovremenom reakcijom mještanke i zaštitnika životinja Milice Maje Leković spašen.

Tim povodom reagovala je Milena Zoranović, osnivač i pokrovitelj NVO „Prijatelji životinja Bar“ koja je kazala da su aktivisti šokirani fotografijama otrovanih pasa.

“Očigledno je da se radi o djelu pojedinca, a ne nikakve službe. Nažalost, volonteri i prijatelji udruženja koja se bave zaštitom životinja razočarani su ovakvim ponašanjem pojedinaca bez osećaja odgovornosti prema životu kao svetinji“, kazala je Zoranović.

Naglasila je da je jedna od otrovanih ženki bila skotna. Lanate otrova ima u slobodnoj prodaji, a smrtonosan je i za čovjeka, i to čak i samo kada se udahne.

“Baciti otrov u gradu, u ulici kojom svakodnevno prolaze djeca je za svaku osudu i strah da smo okruženi psihopatama”, kazala je Zoranović.

Reagovali su i iz nevladine organizacije Spič-Sutomore ističući da su građani uznemireni.

“Istim otrovom mogao je biti otrovan neko od učenika Osnovne škole, koja je nedaleko od mjesta gdje su zatečeni uginuli psi. Malo je reći katastrofa“, podvukli su iz NVO „Spič-Sutomore“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.