Nikšićanin, član
Radovan Jelušić, foto: Vijesti, Savo Prelević

Osuđen 2015. godine

Nikšićanin, član "Pink Pantera" uhapšen u Španiji: Opljačkao nakit vrijedan 1, 7 miliona

Radovan Jelušić (47), član bande Pink Panteri, uhapšen je prvog marta u Španiji po potjernici crnogorske policije.

"Službenici španske policije su, zahvaljujući međunarodnoj policijskoj saradnji crnogorske kancelarije Interpola sa kolegama u Španiji, a postupajući po našoj međunarodnoj potjernici, lišili slobode Radovana Jelušića (47) iz Nikšića, državljanina Crne Gore, koji se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u našoj državi izrečenoj zbog razbojništva počinjenog u Japanu, kada je kao član grupe Pink Panter sa još jednim licem otuđio nakit vrijedan 1,7 miliona eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, službenici španske policije su, 1. marta 2018., po crnogorskoj međunarodnoj potjernici uhapsili Radovana Jelušića, koji se potraživao radi izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od pet godina i šest mjeseci na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici 7.maja 2015.godine, a koja je u pogledu odluke o kazni preinačena presudom Apelacionog suda Crne Gore, zbog izvršenih krivičnih djela razbojništvo i falsifikovanje isprave koja su počinjena u Japanu.

"On je ovo krivično djelo, kako je presuđeno, izvršio 14.06.2007. godine sa H.R. na štetu zlatare „Exelco Diamond“ u Tokiju. Oni su tom prilikom protivpravno otuđili nakit i dijamantsku ogrlicu procijenjene vrijednosti oko 1,7 miliona eura.

Radovan Jelušić je obrađivan u sklopu Interpolovog projekta „Pink Panter“ a kasnije i u sklopu Europolovog projekta „Diamond“", saopšteno je iz policije. 

On je uhapšen u Španiji kao rezultat zajedničke istrage ciljanog traganja između crnogorskog Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju Interpol – Europol – SELEC i španske policije – Guradia Civile, a posredstvom Europola.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.